Jump to content

Recommended Posts

Сол

Според някои автори тя е основната причина за високото кръвно налягане. Всеобщо е мнението, че солта трябва да се употребява умерено, за да не се привиква с нея, и да притъпява естествения вкус на човека. Както винаги и навсякъде, употребата на солта е индивидуално зависима и всяка крайност носи рискове.

Опитите да се преживее без сол са показали наистина, че не може без нея. Но прекадената й употреба е вредна за сърцето. Японците, които най-много употребяват сол, страдат най-много от високо кръвно налягане и сърдечни инфаркти. Прекомерната употреба на сол води и до увреждане на бъбреците (нефрит), които бездруго са натоварени от газирани напитки, лекарства, кафе и др. несвойствени продукти.

Повечето специалисти препоръчват морската сол пред обикновената, но при условие че се употребява предпазливо и умерено. Масажирането на венците със сол ги заздравява и укрепва.

Смъркането на подсолена вода помага сигурно при хрема.

Солта отчасти балсамира, но това е само привидно и запазването на животинското месо със сол е една илюзия.

Учителят за солта

1. Ще готвите е много малко сол.

2. За предпочитане е да се туря по-малко сол в яденето, който се нуждае от повече сол, той сам добавя нужното количество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...