Jump to content

Втора част. Учителят за храненето. Мисли от беседи


Recommended Posts

Втора част

Учителят за храненето

Мисли от беседи

1. Днешното готварство ще остане в архива на човешкия живот като утайка. В бъдеще готвенето ще се опрости и времето ще се използва в друго направление. Една жена готви по 4 - 5 часа. Това е грях. Каква култура е това? Един час е предостатъчен за приготвяне на храната, а останалото време за духовна работа - четене на книги, музика, художество и всичко, което може да повдигне и облагороди душата и сърцето.

2. Начинът, по който човек яде, определя какъв е той в умствено и в духовно развитие. Процесът на яденето представлява свещен акт, към който трябва да се пристъпва с нужната сериозност.

3. Първата причина за аномалиите в живота се дължи на онази неестествена храна, която туряте в стомаха си. Бог е направил човека да се храни с плодове, а вие ядете месо. Месната храна е внесла такива отрови във вашия организъм, че той днес представлява сбор от нечистотии. Ако бихте имали обоняние непокварено, вие бихте бягали далеч един от друг - такъв смрад се носи от ония, които ядат месо.

4. Българинът страда от преяждане. Ако яде по- малко, всичко ще се оправи. Като яде, да стигне до 20 хапки и там да спре.

5. Който яде без да дъвче съкращава живота си.

6. Иска ли да стане красив,, човек трябва да яде грах. Яде ли боб, ще стане здрав, ще развие твърдост.

7. Прасето е най-нечистото животно, месото му - също.

8. Ако човек знае какви вредни елементи се съдържат в свинското, заешкото и жабешкото месо, никога не би ги помирисал, камо ли да ги яде.

9. Човек придобива качеството на това, което яде.

10. Ръцете дават и възприемат едновременно. Щом поставите ръцете си встрани, от една страна се дава, от друга се възприема. С две те ръце не можем да възприемаме едновременно. Общо казано от дясната се дава, от лявата се възприема. Ние сега с дясната вземаме, а с лявата даваме. Това е неправилно. Като приготовлявате яденето с дясната ръка ще слагате, като почнете да ядете, ще употребявате лявата ръка. С лявата ръка ще ядете. Англосаксонците дават с дясната ръка, а приемат с лявата и се хранят е лявата, затова и работите им са по-добре уредени от нашите.

11. Като седнете да се храните, първата ви работа е да кажете: "Господи, благодарим ти за хляба, който си ни дал, благодарим ти за живота, който внасяш чрез него у нас".

12. Когато лукът се реже на ситно и пържи, губи своята магнетична сила. Ако сварите лука, без да го режете, той не люти и е полезен. Най-добре е суров да се яде, или печен.

13. Водата ще я пиете затоплена или гореща, на глътки по един литър вода на ден не е много, ще дишате дълбоко през носа. Като се научите да ядете, пиете и дишате както трябва, другото само от себе си ще дойде.

14. Ядене, приготвено без масло, е леко и по-добро за стомаха. Турите ли масло, чер пипер, червен пипер, стомахът лесно се разстройва. Простата и естествена храна е добрият живот.

15. Картофите намаляват температурата, действат благоприятно върху мозъка, съдържат мозъчен екстракт.

16. Надали има друго растение, което да има толкова много хранителни материали като боба.

17. Да си близнеш лютиво за цяр може, за треска може, но ако мислиш, че след като ядеш люто, човек ще станеш, празна работа е.

18. Хората ядат по три-четири пъти на ден и всяко ядене стомахът трябва да мели тази храна по четири часа. Това значи, че той работи по 12 часа. Стомахът трябва да работи по три часа най-много.

19. Домакинята като реже лука, да го реже на едро и да му пее. Най-много на десет парчета може да се реже. Като се готви, всичко наведнъж да се сложи да ври и лукът и картофите и маслото - всичко заедно и най-много 25 минути да трае гази процедура. Добре е картофите да останат малко недоварени, да не се разваряват. Дори най-добре е да се ядат сурови или съвсем леко сварени.

20. Грехопадението започва с месоядството. Падането на ангелите се дължи на месоядството.

21. Може да пиете вода, поне един час след ядене, ако искате да сте здрави.

22. Никога след топло не яжте и пийте студено, така най-много се развалят зъбите.

23. Злото е в лакомията, в многото ядене, в претъпкването на стомаха с много, изобилна храна.

24. Яж малко, за да бъдеш здрав и силен.

Яж малко, за да бъдеш красив, за да не изгубиш красотата си.

Яж малко, за да имаш топло сърце, красиви и чисти чувства.

Яж малко, за да можеш да мислиш, да можеш да обичаш, да можеш да чувстваш.

Яж малко, за да бъдеш истински човек, да вземе надмощие в тебе, в твоя живот - Духът. За да преместиш центъра на живота си от стомаха в ума, в сърцето, във волята, в душата, в духа.

Яж малко, най-сетне, за да не гладуват други, за да можеш да отделиш от своя излишък по нещо за тия, които са гладни, които се нуждаят, които страдат.

Яж малко, с любов, яж с радост и благодарност, обикни храната - тя е тялото, живота, жертвата на Бога за теб, тя е въплъщението, материализацията на Божията Любов на земята, тя е жертвата на Любовта, на Божията Любов за теб.

25. Човек трябва да яде точно навреме, не в определен час, но когато силите в неговия организъм се проявяват, т. е. когато усеща вътрешен глад.

26. Някои хора ядат много но без време, вследствие на което нямат резултати. Други ядат малко и па време, когато организмът е разположен, затова имат добри резултати. За такива хора казват, че ядат малко, но яденето им се хваща. Днес малко хора ядат навреме и съзнателно. Каква е първата мисъл, която дохожда в ума ви при първата хапка? Каква е мисълта ви, с която завършвате яденето?

27. Мнозина ядат гроздето бързо, като гълтат цели зърна. В люспицата на гроздето се намират много витамини, които могат да се използват само при дъвкане. Добре е семките на гроздето да не се гълтат.

28. За сутрешната закуска трябва да употребявате половин час, за обяд - около 40 - 50 минути и за вечеря пак половин час. Който се храни бавно, с разположение и съзнателно, той всякога ще бъде здрав.

29. Стомах, който изисква четири часа, за да смели храната не е нормален.

30. Едно от главните правила при храненето е: никога да не си дояждаш, да останеш малко гладен. Това да бъде идеал за вас. Ако станеш от трапезата напълно нахранен, ти си престъпил Божия закон... Който спазва това правило, той е всякога здрав.

31. Има цяр за преселеното ядене. Сипи една голяма чаша гореща вода в яденето, тури го да ври още малко и то ще стане както трябва.

32. Ето защо най-добре е житото да не се мели, да се яде сурово, но понеже съвременните хора нямат здрави зъби, житото трябва да се вари и в този вид, докато е топло още, да се яде. Ако остане житото от днес за утре то не трябва да се яде. Умният човек може да свари житото за десет минути, а глупавият ще го вари часове.

33. Откажете се от стария навик да преяждате. Ще ядете един път сутрин, после на обяд и вечер. Сутрин и вечер ще ядете по-малко, а на обяд ще се нахраните добре, без да преяждате.

34. Голяма философия, голяма наука има в яденето.

35. Здравословното състояние на човека се определя от правилното хранене, дишане и мислене. Като яде, човек трябва да изпитва приятност. Той трябва да знае колко хапки да изяде. Децата трябва да изядат по 21 хапки на едно ядене, а възрастните по 12 хапки.

36. Месото, което закачат на кука да седи по няколко дни и после го ядат, носи неизбежно смърт на хората.

37. Като започват да ядат някои хора се молят на Бога и след това казват: "Ела, Боже, да ядем!". Това е дълбок вътрешен процес.

38. Ако яде малко и не мисли, човек не се ползва от яденето, ако яде много и не мисли, той пак не се ползва. Изобщо, ядене без мисъл не допринася никаква полза.

39. Като яде свинско месо, човек придобива някои от качествата на свинята.

40. След плодове никога не пий нито студена, нито топла вода. Преди ядене можеш да пиеш вода, но веднага след ядене не се позволява.

41. Всички храни произлизат от житото. Житото представлява първичната материя, която е дала подтик на органическия свят. Този подтик е Божествен. Следователно, който иска да приеме този подтик в себе си, той трябва да се храни с жито. Житото е в състояние да му помогне, да му покаже начина, по който може да уреди всичките си работи. Вярно ли е това? Опитайте и ще се убедите. Преди да се съмнява и да отрича нещата, човек трябва да ги опита.

42. Като станете сутрин, не бързайте с тези мисли, какво ще правите и какво ще ядете. Най-първо кажете: "Сила, живот, здраве. Сила за ума, живот за сърцето и здраве за тялото". Сутрин ще го кажете веднъж, на обяд, преди да почнете да ядете ще си кажете същото. После с първата лъжица ще кажете: "Сила за ума ми", с втората "Живот за сърцето ми", с третата лъжица "Здраве за тялото ми".

43. Яж само пресни плодове! Яж само пресен хляб! Няма ли пресни плодове, няма ли пресен хляб, не яж. Не яж никакви консерви. Яж пресни, свежи плодове, току-що откъснати от дървото. Яж прясно жито, преди да е смляно на воденица.

44. Онзи, който иска да реформира, да преорганизира своето тяло, най-първо трябва да се храни с жито, ориз, царевица, плодове. Чистата храна, като жито и ориз няма нужда от захар, от мляко, от орехи. Ако човек яде чиста и здрава храна без приправки, ще има ли диабет? Разнообразявайте храната си, защото всеки вид храна съдържа специфични енергии, необходими за организма им.

45. Правило е, човек трябва да яде след изгрев слънце и преди залез слънце.

46. Царевицата съдържа органично злато.

47. Надали има друго растение, което да съдържа толкова много хранителни вещества, като боба.

48. Трябва да знаеш как да ядеш. Ако ядеш бързо, ще разстроиш стомаха си. Работата, която зъбите требваше да свършат, стомахът я свърши. Той е недоволен и казва: това не е моя работа.

49. "Цял ден съм гладувал." Няма нищо, че си гладувал. Като погладуваш малко ще изчистиш стомаха си. Понякога гладът се налага за хигиена на организма. Така човек оценява яденето. Така се учи да яде сладко. Като ядете, не бързайте. Яжте бавно, дъвчете добре и мислете върху процеса, който става във вас.

50. Който не пие вода от извора, той всякога страда.

51. Нямам нищо против застоялата вода и шишетата, но казвам, че тя не е здравословна.

52. Преди да говорите, измийте устата си много добре, да не остане нищо от храната. Това е алхимия. Никога не говорете с немита уста.

53. Деветият ден на месеца ще го посветите целия на Господа. Този ден ще се храните с плодове.

54. Според мене 24 часа съзнателен пост се равнява на 10 дни механически пост. В 24 часа съзнателен пост човек може да обнови клетките на тялото си. Постете 24 часа и бъдете весели и радостни. Пейте и благодарете на Бога за всичко.

55. По-малко ще ядете от гулиите, зелето, лещата, боба, плодовете, за да поддържате здравословното си състояние.

56. Като ядете, не напълвайте чинията с ядене и не режете големи парчета хляб.

57. Житото, крушите и всички плодове вече са печени на слънцето, няма защо и вие да ги печете или варите - за предпочитане е да ги употребявате в естествения им вид.

58. Презрели плодове не яжте.

59. Храната, която хората употребяват, трябва да бъде съвършено прясна. Иначе тя произвежда отрови, които рушат организма.

60. Пет-шест ореха на ден - това ви стига за мазнина. Лешници, бадеми, орехи ето ви мазнините. Оставете това рафинирано олио. По-добре орехи да сложите в яденето или слънчогледово семе. Като си смелите с една машинка малко орехи или 150 г слънчогледово семе, това е достатъчно.

61. Лютите чушки помагат против треска, но за здрав човек не се препоръчват. Също така не се препоръчват и много кисели и сладки храни.

62. В моето меню супа няма. Има ябълки и твърда храна, зъбите да дъвчат.

63. Казвате: По колко пъти на ден трябва да се яде? По един път!

64. Не е позволено на окултния ученик да пие вино, бира, лимонада и спиртни питиета. Вино може в краен случай, като лекарство за затопляне на стомаха. Сладко вино може да пиете.

65. Всеки сам трябва да си направи съчетание между стомаха и храната, която приема. Ако съчетанието е правилно, човек се чувства здрав, бодър, весел и готов за всякаква работа. Човек трябва постоянно да мени храната си. От промяната на храната зависи здравословното му състояние.

66. Ако човек преяде, умира и ако много пости, пак умира. Това са две крайности. Човек всякога трябва да яде толкова малко, колкото да подкрепя своя организъм, да няма никакви излишъци и да прекъсва яденето си при най-сладката хапка, повече да не хапва. Ако хапне повече, това ще бъде за него отрова.

67. Казвате, че трябва да се готви добре. Това е вторичен процес. Първо природата готви, а после човек. Нима житото на нивата не е сготвено? Трябва ли да го мелим, месим, печем и тогава да го ядем? Яж сурово жито! Как ще ям сурово жито и сурови храни? Животно ли съм, да ям сурови храни? Като ядеш печен хляб, стана ли истински човек? Аз предпочитам суровото жито пред топлия печен хляб. В житото има витамини, които при печенето на хляба изчезват. При меленето на житото с воденичен камък се губи голяма част от неговата хранителност.

68. За усилване на мозъчната енергия се препоръчват орехи, но трябва да се знае как да се ядат.

69. Ако не обичаш еднакво глада и изобилието, ти нямаш правилно отношение към живота. Радвай се, че си гладувал един ден, за да ядеш по-сладко на другия ден. Който е гладувал три дни, яде по-сладко от оня, който никак не е гладувал, или е гладувал само един ден. Колкото повече гладуваш, толкова по-щастлив ще бъдеш, когато ядеш.

70. Новата култура не позволява да се вадят никакви екстракти, никакви есенции от плодове. Всичко трябва да се употребява в естествен вид, както природата го е създала.

71. Всеки плод крие в себе си лечебна сила, която трябва да се използва. Ако сте нервно възбуден, изяжте три ябълки и неразположението ви ще изчезне. Възможно ли е това? Направете опит и ще се уверите!

72. Храносмилането се отразява върху кръвообращението; кръвообращението се отразява върху дихателната система; дихателната система се отразява върху нервната система; а тя - върху мозъка, седалище на мисълта.

73. Какво означава горещата и студената вода? Горещата вода е доброто в света, а студената вода - злото.

74. Добре е да не си дояждаш. Нека всякога остава в стомаха ви поне една трета празно място. Това е едно от важните хигиенни правила. Заболее ли човек от артериосклероза трябва да яде по-малко, и то проста храна. Да се храни с варено жито, варен ориз и плодове.

75. Пресните плодове са, които носят живот, не консервите.

76. Ще ядете малко, ще дишате много, ще мислите постоянно. Ще се учите да ядете малко, защото ще дойдат години, когато по веднъж или по два дни само от седмицата ще ядете. Ще се научите да извличате необходимата ви храна от въздуха, от светлината и водата.

77. Мощна сила се крие в правилното възприемане на храната. Ако знаете как да я приемате, как да я дъвчете, ще разберете, каква сила е храната. Вие никога не трябва да приемате и един залък хляб или едно зрънце грозде от един престъпник. По-добре е да го хвърлите на животните, не го яжте.

78. Храната трябва да се дъвче дълго време и енергично, понеже по-голямата част от енергията се приема чрез езика. Останалата част отпосле влиза в стомаха. Дълго време трябва да се дъвче храната, за да може хранителната част да мине чрез езика. Същото се отнася за водата. Тя не трябва да отива направо в гърлото, а да постои в устата, за да може праната да се възприеме от езика и тогава да влезе в стомаха. Така е и с дишането. С разположение да дишате, с търпение ще задържате въздуха в дробовете. Обикновено пълните само горната част на дробовете с въздух, а долната остава не нахранена.

79. "Прясна е тази пита!" Да питата е прясна, но брашното е старо. Много пъти съм проверявал това брашно, разлагане става в него.

80. Гладът носи смърт, но ако правилно се използва, той е динамическа сила, която продължава живота на човека. Който може да гладува и знае как да гладува, той продължава живота си. Всички добри, разумни хора в света са гладували. Който не е гладувал, той не може да говори за разумност, през целия си живот той е ял и пил, лягал и ставал, събличал се е и се е обличал, вследствие на което е дошъл до положение на воденица, която знае само да дрънка. Какво може да разбере воденицата от дълбокия смисъл на живота?

81. Детето трябва да употребява сладка храна, възрастният - кисела, а старият човек - горчива.

82. В петъчен ден няма да готвите и да ядете готвено. Може само хлебец с малко маслинки или хлебец с малко плод. Можете да изберете един от петъците в месеца, в който нищо да не ядете. Ако някому се наложи, че не може да пости един петък, тогава следващия месец ще пости два петъка. Никому няма да съобщавате.

83. Краставицата действа благотворно върху нервната система, но да се яде сутрин и на обяд. Вечер да не се яде. Изобщо вечер ако не ядете, ще бъде сто пъти по-добре.

84. Защо в петък трябва да се пости? Най-опасно място е.

85. Който иска да бъде красив, да се храни с плодове, главно ябълки.

86. Чесънът и кромидът са лекари. Те са от голям произход.

87. Никога не готви, когато си болен, не пипай хляба, когато си болен, и никому нищо не носи, когато си болен. Никога не яж нещо, което не обичаш.

88. Месната храна е отрова. Тя символизира "дървото за познаване на доброто и злото".

89. Плодоядството сте го учили при ангелите, а месоядствого сте го учили при падналите духове. Месоядството влезе в света, когато се прекъсна човешката душа с Бога.

90. Главната идея в поста е да събужда скритата енергия в клетките и да обновява организма.

91. Който иска да бъде здрав, да яде кромид лук, непържен. Само болният от гръдни заболявания може да яде пържен лук като лекарство.

92. Сладката храна придава мекота на характера. Киселата - придава активност, енергия. Киселата храна усилва волята на човека.

93. Никога не яжте боб, който е стоял в избите ви повече от една година.

94. Следователно, искате ли да бъдете здрави, мисълта ви трябва да присъства във време на храненето. Яжте и мислете за това, което ядете, яжте и благодарете, че има какво да ядете.

95. Разумният свят следи човека как се храни. Ако видят, че ядете бързо, не дъвчете добре храната, те имат особено мнение за него.

96. Много от страданията на съвременните хора се дължат на неправилно хранене.

97. Не може човек да се храни със свинско, е козе месо и да стане велик.

98. Наблюдавайте се как ядете. От начина, по който ядете, можете да познаете какво ще излезе от вас.

99. Кое е най-важното при яденето? Да ядеш с благодарност и доволство.

100. Супата разваля стомаха - разрежда стомашния сок. Също така тя разваля и гласа.

101. Всички хора, които днес употребяват месна храна, са придобили нещо животинско в характера си.

102. Абсолютно забранено е на човека да се гневи при ядене.

103. Боровинките са особено полезни за стомаха. Те поправят стомаха, регулират неговите енергии.

104. Яденето е любов. Когато човек яде, без да разбира смисъла на яденето, той върши престъпление.

105. Казвам: праведният човек яде само веднъж през деня. Обикновеният човек яде 2 пъти през деня, а онези хора, които ядат постоянно мязат на животните.

106. Хлябът, който ядете, трябва да го издухате отгоре... знаете ли как се духа? Нали сте виждали как се отвява житото? Духате го. По същия начин ще духате и хляба. Нещо повече: ще купите хляба от фурната, ще вземете една чиста кърпа, ще я натопите в гореща вода и ще я прекарате отгоре върху двете страни на хляба, да изчистите кората му. Купите си някакъв плод, направете и с него същото. По този начин вие ще продължите живота си най-малко с 10 години. Ако не спазвате тези правила, ще скъсите живота си най-малко с 10 години.

107. Ти трябва да вариш фасула най-малко в 2 води, за да извадиш нещо от него. Първата вода на фасула трябва да се хвърли, защото е опасна. Тя е полезна за чистене на лекета.

108. По същия начин и железният нож, с който режат хляба остава своите отрицателни енергии в хората, които го ядат. Съвременните хора си служат с ножове, с вилици и минават за културни. Каква култура има в това?

109. Добрият човек готви вкусно, сладко.

110. Сушените плодове имат смисъл само тогава, когато няма пресни. Тогава те са благословение за човека ако ги има. Излязат ли обаче пресните плодове, те са за предпочитане пред сушените.

111. Добре е плодовете да се ядат с малко хляб.

112. При сегашните условия не е добре да се храните само с хляб, или само с плодове, това е крайност.

113. Не е добре да се яде много боб. Добре е да употребявате праз лук, обикновен лук, прясно зеле, за които има начин да се запазват и през зимата.

114. Добре ли е да се яде кисело зеле? Добре, но не за всички. Ами зеленият боб? Той е по-добър от сухия.

115. Камъните, през които минава житото, за да се смели, остават своите отрицателни енергии, които се предават на хората. По същия начин и железният нож, е който се реже хляба, оставя своите отрицателни енергии и влияние в хората, които го ядат.

116. Не, не хубави храни са тези, които лесно се смилат и от които храни остават най-малко излишъци.

117. Ако се Храниш и през това време критикуваш близките си, ти не можеш да бъдеш здрав.

118. Когато ядете, не приказвайте. Мислете за храната.

119. Пазете се от преяждане. То носи всички нещастия и злини в живота.

120. Многото ядене изтощава човешкия организъм. Колкото по-малко яде човек, толкова повече животът му се продължава.

121. Ядете по 4 - 5 пъти на ден, затлъстявате и пъшкате, такова затлъстяване има и в ума ви, а тази тлъстина трябва да се преобърне в енергия. Забелязали ли сте, че хора, които работят усилено умствено, които се подвизават духовно, никога не затлъстяват.

122. Най-чистата храна е житото.

123. Ако се храни изключително с месо, човек огрубява. С какво може да се замени месото. С боб! За да бъде лесносмилаем, трябва да се изхвърлят люспите му. Тогава той е отлична храна. Добре е един път в седмицата да се яде боб.

124. Яж повече спанак и коприва и косата ще ти се почерни.

125. Изобщо продълговатите плодове предоставят интелигентност, а валчестите, кръглите - живот на чувствата. Плодовете не са нищо друго, освен съвкупност от енергии, които функционират.

126. Ако сте безхарактерни и отпуснати, като ядете дренки, придобивате устойчивост и издръжливост в характера. Те доставят желязо в кръвта.

127. Който иска да мисли, да яде лимони, киселините в лимона придават активност на човека.

128. Дървеното масло (зехтина) съдържа много слънчева енергия като кондензирана енергия в себе си.

129. Когато има големи мъчнотии, човек трябва да яде ряпа. Тя помага против много болести... Когато работите ви не вървят добре, яжте ряпа.

130. Всичко, в което има еднообразие, е опасно. Еднообразието в храненето също е опасно.

131. Ако дъвчете само на лявата страна, ще станете много чувствителни. Ако дъвчете само на дясната страна, ще развиете повече мисълта си. За да има хармония между мислите и чувствата ви и да придобиете вътрешен мир, дъвчете и на лявата и на дясната страна.

132. Здравословното състояние на човека се определя от правилното хранене, дишане и мислене. Като яде човек трябва да изпитва приятни чувства.

133. Грехът не се заключава в яденето, но в чрезмерното ядене.

134. Добре е, когато човек се храни, да слуша музика. Във време на ядене човек се нуждае от весела, но не игрива музика. Игривата и тъжна музика еднакво нарушават ритъма на яденето.

135. От ябълката, орехите, житото, хляба, зехтина, всички плодове няма по-хубава храна за човека. Житото е много важно, то дава много неща на човека и го прави по-устойчив.

136. Ако котенцето яде от тая храна и аз мога да ям. За мене то е мярка. То никога не яде недоброкачествена храна.

137. Тиквички пържени не употребявам, сирене не употребявам, но малко ряпа, стъргана с малко оцет и зехтин, малко хляб и нищо повече.

138. Според мене здравословната храна се смила за един час и двадесет минути. Всяка храна, която се смила за повече от това време е вредна.

139. Законът на надеждата кара майките да говорят на децата си: "Яж, мама, яж!" Но детето после се разваля.

140. Малко храна давайте на вашето дете. Малкото се благославя в природата. Многото пресищане в света - това е един грях.

141. Който яде безразборно всякаква храна, той е човек без идеал, или с низък идеал. Така яде и всеядното животно, но човек се отличава от животното. Когато ядеш, трябва да правиш избор в храните. Природата е създала много храни, но ти ще избереш най-чистата и доброкачествената, която действа благоприятно върху твоя организъм. Това е човек с висок идеал.

142. Гладът продължава живота, която е гладувал съзнателно, човек е станал.

143. Който е гладувал, само той знае какво нещо е яденето, само гладният яде сладко. Не е ли гладувал, човек яде механически, което нищо не допринася. Яж, когато си гладен, за да ти е сладко. Яж, когато си гладувал, за да разбереш, че велико благо се крие в яденето. Мислете върху глада, изучавайте го, за да разберете, че велико благо се крие в яденето. Като гладува, човек върши най-малката и лека работа в света. Познай глада, за да разбереш смисъла на живота.

144. Бързите работи не стават добре. Това се забелязва особено при храненето.

145. Мото, което се казва при ядене: Благославяш ни, Господи, и ние опитваме изобилието на твоята благост (три пъти).

146. Отде дойде тоя ревматизъм? Много просто, от бързото хранене и от несдъвканата храна. Какво трябва да правя? Бавно ще ядеш и много ще дъвчеш храната. Това е предвидено в Божия план.

147. Колкото по-дълго време се задържа храната в устата, толкова по-лесно се всмукват част от хранителните вещества и от праната. Така те отиват направо в нервната система.. Казваш, че, нямащ, време да. дъвчеш много храната и да я задържиш в устата. Ако се разболееш, пак ще имаш време да лежиш.

148. При какъвто и извор да се намираш, измий първо ръцете си добре и пий от него. Ръката е носителка на енергии.

149. За очите ще ядете леща, за бъбреците - фасул, за хубав тен на кожата - грах.

150. Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма им. Влагата, водата е причина за топлината на организма.

151. Избягвайте еднообразната храна.

152. Ще се миете постоянно, често, особено често ще миете езиците си. Тогава Божият мир ще бъде у вас.

153. В 24 часа съзнателен пост човек може да обнови клетките на тялото си.

154. Много хора, особено българите, ядат люти чушки. Лютите чушки помагат против треска, но за здрав човек те не се препоръчват. Също не се препоръчват и много кисели и сладки храни,

155. Ще ядете плода, но семката няма да ядете. Или ще я посаждате, или ще я запазвате, но няма да я ядете.

156. Носители на Божествената сила от Божествен произход са: Светлината, Водата, Пчелата, Розата, Липата, Ябълката, Портокалът, Златото.

157. Правите ли операция, не сте от най-умните. Остарявате ли, не сте от най-умните. Страдате ли, не сте от най-умните.

Господ ви казва: Не яжте месо и не преяждайте. Господ казва: Яжте чиста, прясна, слънчева храна. Вие си ядете каквото ви попадне. После ви казва: Тесни обуща няма да носите, под силна електрическа светлина не стойте, не носете очила, не спете, когато слънцето свети. Вие си знаете своето, не слушате Господа. Мъчно се върви по прави пътища.

158. Лошото и чрез виното и ракията, и чрез храната може да се предаде. Чрез яденето и пиенето влизат какви ли не духове у вас в подкрепа на вътрешните духове.

159. Маслото, което се съдържа в 20 ореха, е предостатъчно за днес. То е много чисто и полезно. Олиото не е чисто, чисти са само семките на слънчогледа, тях яжте.

160. От ябълката и хляба по-хубава храна няма. Оставете баницата, тя е залъгалка.

161. В природата най-добрите готвачи са плодните дръвчета.

162. Божественото не се заключава нито в многото ядене, пито в многото постене. Първокачествена храна да се яде и по малко.

163. Главната храна трябва да ви са плодовете. Те чистят тялото, мислите и чувствата.

164. Повече от един лимон на ден да не се употребява и то изцеден в чаша гореща вода.

165. Почти всички болести във вашия организъм се дължат на неправилно хранене. Ревматизмът се явява вследствие на нечистотии, на утайки по ставите. Брашното старо, маслото старо, хлябът недопечен. Бързо ядете, не дъвчете храната, безпокоите се, когато се храните за какво ли не мислите и искате да сте здрави.

166. Всички хора, които са яли без да са били гладни, придобиват най-лоши болести.

167. Когато варите боб, не го солете.

168. Несвареният боб дори и свинете не бива да го ядат, той е опасна храна.

169. Свинята яде каквото й падне, но стар, неварен боб не яде. Избирайте храната, която ще ядете.

170. Царевицата ще я ядете цяла, сварена или на зърна, но не и смляна.

171. Не е хубаво да се изяжда всичкото ядене в паницата, нека остане малко. Същото се отнася до чая и кафето.

172. Не яжте лакомо, но сдържано и винаги да оставяте малко от яденето в чинията.

173. Лукът е необходим, но ще го турите във вода гореща, за да убие лютевината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...