Jump to content

035 ВЕЛИКАТА СРЕДА


Recommended Posts

[[Книги със спомени за Учителя]]

 

[[Изворът на доброто]]

 

ВЕЛИКАТА СРЕДА

 

''Учителят говори:''

 

– Целият свят е създаден само от Любовта. Всичко видимо, което съществува, е израз на онази велика Любов, на онези велики възможности, които очакват човешкия ум и сърце, душа и дух. Квасът, началото на всичко в света е Любовта. Тя е първичната вечна среда, в която живеем всички.

 

''Някой запитва:''

 

– ''Защо хората нямат Любов?''

 

– Не че нямат, хората живеят с Любовта. Тя е онова, което изпълва всичко. Тя царува навсякъде в света. Първият акт в света е Любовта. Ценният плод, който събужда човешката душа, човешкото сърце, е Любовта. Всички живи Същества, от най-малките до най-големите, се движат в Божията Любов. Така се движи целият всемир.

 

Зная кой движи всемира.

 

Кога човек се изказва тихо, спокойно? Когато това, което иска да каже, е хубаво. Най-хубавите неща се изказват на ухото, никой да не ги чуе. Тихият глас на Природата представлява външната проява на Бога. Светлината говори тихо, защото носи Любовта в себе си. Можете ли да изострите слуха си така, че да чуете какво ви говори Светлината? Познавате ли нейния език?

 

Любовта прониква и обхваща всичко. Тя никога не се отлъчва, нито се излъчва, нито влиза, нито излиза.

 

Често казват: "Изгубих Любовта си." Не се лъжете. Онзи, който казва, че е изгубил Любовта си, никаква Любов не е имал. Любовта не се губи, нито се придобива. Заблуждение е да казваме, че придобиваме и изгубваме Любовта. Как ще придобиеш това, в което живееш? Как ще изгубиш това, в което си потопен? Думите "придобих" и "изгубих" трябва да разбираме в друг смисъл. Придобих -това значи, че си дошъл в съгласие с Бога. Изгубих - това значи, че си дошъл в разногласие с Бога. Казваш: "Аз не вярвам." Ти и да вярваш, и да не вярваш, земята те носи, въздухът те поддържа. И да вярваш, и да не вярваш, ти си потопен във Великата Вечна Среда - Любовта - Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...