Jump to content

053 УСЛОВИЯ ЗА ИСТИНСКО ЗНАНИЕ


Recommended Posts

[[Книги със спомени за Учителя]]

 

[[Изворът на доброто]]

 

 

 

УСЛОВИЯ ЗА ИСТИНСКО ЗНАНИЕ

 

''При един разговор Учителят каза:''

 

– Знанието и свободата се дават според степените на Любовта. Само онзи, който придобие Любовта в нейната пълнота, може да има истинско знание. Когато дойдете във връзка с Любовта, ще приемете Божествената Светлина. Щом Любовта ви посети, ще придобиете истинската наука. Умът трябва да гледа през очите на Любовта.

 

Не мислете, че без Любовта можете да бъдете силни. Казвате: "И без Любовта мога да постигна желанията си." Нищо не можете да постигнете. Потърсете в историята поне един велик реформатор или велик Учител, който да е постигнал нещо без Любов. Временно може да има някакъв успех, но всичко това ще се разруши, няма да остане помен от него. Силата, проявена без Любов, е осъдена на крушение.

 

Ако обичате, вярата ви ще се усили. Ако обичате, можете да станете поет, художник, музикант, учен - всичко, каквото желаете. В Любовта се крият условията за растене и развитие. Тя развива дарбите, скрити в човека. Тя дава прозрение. Трябва да се изпълните с Любов, за да виждате в духовния свят.

 

Ако вие проявите и най-малката Любов, първият признак, по който ще познаете, че имате Божието благословение е това, че ще ви се открие нещо велико. Ако човек би могъл да изяви най-малката Божествена Любов, моментално ще се вдигне една завеса пред неговия взор и той ще види Възвишените Същества, които живеят в Любовта. Те ще му се усмихнат и ще му кажат: "Върви по този път! Този е пътят, по който ние вървим." След това завесата пак ще падне. И ако всеки ден тя се вдига и вие виждате всичко това, което дава Живот и осмисля нещата, ще се обезсърчите ли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...