Jump to content

75. СТОИЛ СТЕФАНОВ И ШУМКАРИТЕ


Recommended Posts

75. СТОИЛ СТЕФАНОВ И ШУМКАРИТЕ

 

Стоил Стефанов не бе случайна личност. Беше волеви човек и знаеше какво иска и можеше да го направи. Целта при него бе ясно очертана в неговият ум и волята му бе непреклонна. Такива личности са приятели на всички, защото нямат задкулисни планове. Те имат един открит план, който искат да реализират. Но такива личности са и врагове на всички. Затова той бе гонен и при цар Борис, а когато дойдоха да управляват слугите, то те също го сложиха в затвора, където престоя десет години. Интересна личност. Неповторима.

 

Стоил Стефанов бе извикан при Учителя. След разговор с Него Учителят го изпрати при министър Багрянов, за да вземе правителството друга линия и да не се избиват шумкарите. А това бяха комунистите, които бяха излез-нали в горите на въоръжена борба като смятаха, че с това подпомагаха Съветска Русия, която воюваше с Германия. Но военните бяха настроени срещу шумкарите и искаха да ги избият до крак. И щяха да ги избият, защото силата и оръжието бяха на тяхна страна. Стоил се срещна с, Багрянов, разговаря с него и Багрянов смекчи политическата линия срещу шумкарите, т. е. комунистите. Тогава Багрянов бе под влияние на Стоил Стефанов, защото му беше главната опора. Тогава Стоил Стефанов бе пристъпил на Изгрева като ученик на Учителя. Така чрез Стоил Стефанов Учителят спаси комунистите, т. е. шумкарите от пълна ликвидация. А военните бяха решили на всяка цена да го направят. Дойде 9.1Х. 1944 г. руснаците и комунистите бяха пуснати от Учителя в България, защото те имаха някаква мисия, която ние не знаехме тогава каква е и защо се пускат. Тогава шумкарите бяха наречени партизани по руски образец, т. е. шумкарите ги преименуваха на партизани. И тези партизани, които дължаха живота си на Стоил Стефанов после го сложиха в затвора като техен най-голям враг. Интересна развръзка, нали? Преживя много години в затвора, после той се разболя, беше немощен и слаб и накрая като безопасен за властта бе пуснат от затвора. Той започна да пише дневник и спомени. Комунистите знаеха, че той пише и затова го бяха пуснали. Той ги написа, а те после го прибраха, за да си проверят как са били нещата по онези години, които те бяха забравили нарочно. Та Учителят веднъж спаси евреите, втори път спаси комунистите, които бяха излезнали като шумкари по горите. Така седят нещата. Това е Истината. А тя е опасна за някои.

 

Когато се съобщи по радиото, че се е образувал „Отечествен фронт" от опозицията включително и комунистите срещу регентството, то Учителят каза: „И горе в Невидимия Свят сега се образува Отечествен фронт. Първо горе се създаде и после долу. Но те бяха пуснати долу и обещаха, че няма да проливат никаква кръв за разплата, а ще ги изпратят само да работят и с труд да изкарват хляба си. Но те не удържаха обещанието си и затова ще отговарят". Ние бяхме свидетели, че те направиха противното на своето обещание.

 

„Те обещаха горе в Невидимия Свят да не гонят Бялото Братство, но не удържаха на думата си и затова ще бъдат отговорни и ще носят последствията". Това го каза Учителят две седмици преди да си замине. А ние следващите тридесет години го проверявахме. А вие, следващото поколение, следващите тридесет години също ще го проверявате. И накрая ще е се убедите, че думата на Учителя на две не става. Думата на Учителя е решение на Бога.

 

Така седи Истината. Ние бяхме съвременници на тези събития. Част от думите на Учителя се сбъднаха и ние ги проверихме. А другата част ще ги проверите вие, защото по ваше време ще се сбъднат. Но непременно ще се сбъднат. Тогава ще знаете, че това нещо е казано, написано и се е чакало онова време, за което е определено да се сбъднат тези пророчества. Защото и пророчеството се движи и управлява от Духа на Истината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...