Jump to content

6. ПРОДАЖБА НА ОТКРАДНАТИЯ АРХИВ Бележки на редактора д-р Вергилий Кръстев


Recommended Posts

6. ПРОДАЖБА НА ОТКРАДНАТИЯ АРХИВ Бележки на редактора д-р Вергилий Кръстев

 

След като сваля архива от „Резньовете" Боян Златарев го занася в дома на Петър Филипов. После те го разпределят и голяма част предават на Лалка Кръстева. Но някои от материалите остават в дома на Петър Филипов. До този момент Борис Николов не е предавал на Петър Филипов никакви материали, поради което той беше непримирим, че Борис не му гласува доверие, а го гласува на по-младите. Петър Филипов си заминава през 1984 г. По това време в неговия дом прихождаше Марийка Марашлиева и беше член от неговата група десетина години. Тя е същата, която се грижи за него през последните му месеци и дни. Така че тя е доверено лице на Петър Филипов. След кончи-ната на Петър юридически наследник става неговия племенник Филип Николов, който преди много години като момче е бил осиновен от Петър. Но при един конфликт племенника напуска чичо си и живее на друго място под наем.

 

След погребението на Петър той идва и заема наследствената къща. В къщата има много материали, които Боян Златарев е прибрал и които дори сам Петър не е знаял какво се намира в дома му. Но наследникът Филип решава да се освободи от тях като ги продава. Продава беседи и след това продава непечатаните свалени от „Резньовете" беседи на Димитър Калев от Варна. Трябва да споменем, че Марийка Марашлиева беше правила постъпки да прибере всичко останало от Петър, но получи фактически само една част. Другата част той или беше задържал с цел да ги продаде или не беше ги открил. По-късно вероятно ги е намерил и продал.

 

Част от закупените оригинали Димитър Калев издава в книжка „Аз съм истинната лоза" през 1992 г. с !5ВМ-954-8005-55-7. ъм книжката той прави предговор, в който се вижда, че той изобщо не е запознат както с историята на Братството, така и с много грозни истории, които описахме. В предговора си той застъпва една теза, че може да се правят „различни редакторски версии на Учителовото Слово". И което е най-интересното, това е същата теза на Михаил Иванов от Франция, като се опита да се обяви за учител на Бялото Братство. По-късно издателство „Хелиопол" взе един цитат от предговора на Димитър Калев и го цитира като завършва със следния цитат: „Всекиму е определено да извърши със Словото един малък опит колкото и несъвършен в човешките очи да изглежда той". Оказа се издателят на „Хелиопол" е върл застъпник на Михаил Иванов. Ето как накрая нещата се събират в едно. Центърът на Михаил Иванов от Франция се задействува в България чрез негови подържници.

 

Димитър Калев прави също своя редакция на оригинала. Някои от София сравняват отпечатания текст от неговата книжка с текст на отпечатана вече беседа. Обвиняват го, че е променил Словото. Той връща своят отговор с едно ксерокс копие на оригинала, с което доказва, че неговата редакция има по-малко промени от отпечатаната беседа по времето на Паша Теодорова. Всички замлъкват, понеже никой не знае каква е историята с редакцията на Паша. А тя е известна и е описана в този том, който отпечатваме.

 

Накрая се стига до следното: един открадва архива, втори го държи в дома си, трети го продава, четвърти го купува, пети променя оригинала и шести го издава. Ето това е пътят на кражбата, определен от Духа на Заблуждението.

 

Какво следва по-нататък? От закупените материали Димитър Калев подготвя със своя редакция едно томче на беседи на Учителя държани пред сестрите. Тези беседи имат своя история, която е непозната за днешното поколение. След като прави своя редакция Димитър Калев изпраща текста, за да го прегледат някои компетентни лица в София. Същите лица бяха предупредени да не се издава променено Слово, а да се издаде Самият оригинал, в който не бе необходима никаква промяна на текста. Но това не се направи. Издаде се от издателство Бяло Братство - София през 1994 г. „Великата майка", том 1 с !5ВМ 954-8091-10-0 Издателят беше предупреден и бе уведомен, че оригиналът е променен. Но никой не пожела да чуе това. Сега съществува оригиналът както и издаденото томче с променен тест от Словото на Учителя.

 

Какъв е извода? Има сили, които се стремят да унищожат Словото на Учителя физически. Ние бяхме свидетели 45 години как се правеха обиски и се изгаряха или унищожаваха отпечатаните беседи на Учителя.

 

Сега след 1990 г. сме свидетели на почти същото. Явяват се лица, които променят и изменят Словото на Учителя с цел да го опорочат и то умишлено, защото знаят, че има оригинали и има история на тези оригинали. Те са слуги на Господаря на Разрушението.

 

Тази грозна история се изнася, за да се види от къде започва пътя на ОПОРОЧЕНИЕТО.

 

Борис Николов до 1980 г. успя да съхрани непечатаните беседи. След тази дата се явиха другите, които окрадоха и разпръснаха всичко. И то умишлено и целенасочено. Те не случайно се явиха, изпокрадоха и след това изчезнаха оригиналите.

 

Днес се явиха другите, които променят Словото на Учителя и го отпечатват с цел да опорочат Учението. И това го правят съзнателно и преднамерено, защото са уведомени и запознати, че съществуват оригинали. Та те работят върху оригиналите, зачеркват ги, изменят ги и ги издават променени. Какво по-голямо доказателство от това? Те работят срещу Учителя.

 

Защо става това? Защото онези, които окрадоха, продадоха, промениха, изопачаваха имат един и същ Господар. Неговата цел е да унищожи Словото на Учителя.

 

Но Бог поругаем не бива. То е огън всепояждащ. Ще го опитат всички. Амин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...