Jump to content

79. КЪДЕ СЕ НАМИРА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД


Recommended Posts

79. КЪДЕ СЕ НАМИРА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД?

Учителят много пъти е говорил за мисията на българския народ и какво представлява българския народ в системата на общочовешкият организъм на земята. Веднъж каза така: "Българите представляват черния дроб. А черния дроб е цялата лаборатория на човешкия живот на земята. Българите са заели най-трудната част в общочовешкият организъм, затова тук страданията и противодействията са най-големи. Така че за клетките на черния дроб и за дебелото черво е много трудно. Затова българите като преработят чрез черния дроб състоянията си и противоречията си, трябва да ги изхвърлят през дебелото черво и то на време като задържат в себе си като хранителни вещества само своите ценни опитности от живота си на земята".

Аз слушах и записвах. След това отидох и го проверявах със стенографите. Аз имах отношение към българския народ. Учителят ми беше казал някои кардинални мои прераждания в този народ. Затова тази тема живо ме интересуваше. Затова отивам при Учителя и Му казвам: "Учителю, добре че ни казахте това, защото аз изобщо не съм доволна от това, че съм се родила в този народ и че живея тук. Единствено ме спира, че тук е Школата и че Вие сте тук на "Изгрева. Ако не беше това отдавна щях да се запилея по света". Учителят ме изгледа дълго време и каза: "За да дойдеш тук и да се родиш в този народ ти горе в Невидимия свят пали над хиляда свещи и десет пъти по толкова молитви изрече. Благодари, че си тук. Благодари, че си тук в България. Тук има всичко, с което може да се справя ученикът на една окултна Школа и да държи своите изпити като окултен ученик. Тук има изобилие от такъв обилен материал за разработване, за проучване, за заучване". Аз примигвам в своето невежество. Минаваха години и когато срещах българи, които съжаляваха, че са родени в тази страна като българи, аз тутакси си припомнях думите на Учителя. Не е лесно да се отговори защо българския народ представлява черния дроб в общочовешкият организъм. Известна съпоставка могат да правят онези, които са медици и познават анатомията и физиологията на този орган в човека. Затова Учителят неведнъж бе казал, че съдбата на съвременното човечество зависи от българския народ, как той се справя със своите задачи и как той върви като народ в общочовешкият друм на живота. Къде е българският народ? Българският народ е там, където бе дошъл Всемировият Учител и където даде Словото на Бога за днешното и утрешно човечество. Ако вие запазите това Слово ще го има този народ. Щом го има този народ, той трябва да предаде Словото на Всемировият Учител на цялото човечество. Съдбата на този народ седи в това, дали ще запази Словото, дали ще го съхрани или унищожи. Ние бяхме свидетели на покушение срещу Словото. Предаваме ви това, което остана, но ако не го умножите и съхраните, с този народ е свършено и ще бъде заличен от земята един път завинаги. Това бе урок за нас и урок за вас, които ще дойдете след нас.

Урокът на Учителя е свещен. Той е закон на ученика. Той се приема чрез послушание и се изпълнява точно навреме, защото Духът се проявява в точно определено време. Това е изискването на духът. Духът създава условията, възможностите да се прояви в точно определено време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...