Jump to content

9. ОБУВКИТЕ


Recommended Posts

9. ОБУВКИТЕ

 

По двора беше тихо. Пред стаята на Учителя, пред салона - безшумно. Часът беше следобеден и почивката се долавяше...

Една сестричка наруши тишината. Тя влезе в двора и с хубави равномерни стъпки го премина. На площадката беше само Учителят и аз, току-що пристигнала. Сестричката поздрави Учителя и отмина, а аз се загледах в обувките й, и възкликнах: "Колко хубави обувки!" Учителят погледна обувките и нищо не каза, а аз продължих: "Учителю, колко хубав цвят. Започнаха да променят цветовете в по-светли".

Да дам малко обяснения. Обувките до тогава се изработваха все в черен цвят, и рядко в кафяв. А обувките на сестричката бяха в светло бежов. И моята радост беше не само за цвета, но за това, че хората започнаха да възприемат идеите на Учителя относно цветовете.

Тази случка отмина. Отмина не само за този ден, но въобще отмина от моето съзнание...

Когато след известно време трябваше и аз да си купувам обувки, още от вечерта, по вътрешен път, аз знаех от кой магазин ще ги взема. Съвсем ясно ми беше. И на следния ден, след като се обадих на Учителя къде отивам и за какво - ние всички, когато напущахме под някакъв предлог Изгрева се обаждахме на Учителя, аз тръгнах в много определена посока. Аз преминах улиците една след друга и никакъв магазин не привлече вниманието ми, никаква витрина.

Когато влязох в улица "Пиротска", тръгнах по левия тротоар и започнах да оглеждам витрините. Ето и магазина. Влязох. "Какво обичате, моля?", запита продавача. "Обувки", отговорих. И стана по-младият човек там и започна да оглежда рафтовете. Отвори една кутия с обувки, показа ми ги, но аз не ги и погледнах. Отвори втора - също. И започнах да се безспокоя. Да не би да не съм налучкала магазина. В това време младият човек се замисли, сети се нещо и отвори трета кутия. Същите обувки! Когато ги хванах с ръката си почувствувах, че не обувки, но ръкавици като че ли хващам. А цвета! Същият, който ме зарадва, когато видях обувките на сестричката. Така раздава своите подаръци Учителят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...