Jump to content

14. ТОВА НЕ Е ЛИ ДОСТАТЪЧНО


Recommended Posts

14. ТОВА НЕ Е ЛИ ДОСТАТЪЧНО?

 

Учителят работеше денонощно. Но Той работеше и във всички области, които ние познаваме и които не познаваме.

За мен трето число от месеца е паметно. Моят брат напусна земята на 3.VII. и всякога на тази дата аз бях в умъчнено състояние. А млад беше моят брат, хубав и добър. Но той плати входната такса за скъпоценното място, което имахме - аз и моят дом при Учителя. И от благодарност, винаги на тоя ден аз исках да направя нещо в негова памет.

Но ето, че тази дата приближаваше, а аз нямах подходяща материална възможност да сторя каквото и да било. И умъчнена дочаквах този ден.

Великият Учител! Той знае и може. И тук Той е работил. И аз съм работила, но не ми беше известен резултата.

Сънувам. Първа картина: дървена, недоправена къщичка върху терен мокър, кишав, воден. Не може да се стъпи. И след това втора картина: къщичката доправена. Преустроена от материала на първата. Обаче върху терен сух, твърд и устойчив.

Отварям очи. Сменяват се пред мене една след друга двете картини. Аз разбирам. Аз разбирам какво е направено с тялото, въобще със същината на моят брат. И чувам мисълта, която съпровожда съня: Това не е ли достатъчно?

Благодаря, Учителю, благ за великото благословение, което изляхте върху моя брат и целият ни дом от майка Теодора, баща Сава, сестра Мара, брат Петър-Асен и аз, родена между сестрата и брата - Теофана Савова Чаталбашева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...