Jump to content

34. ОЧИТЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

34. ОЧИТЕ НА ЛЮБОВТА

Какъв беше Учителят? Той беше най-хубавият. Той пленяваше сърцата и оставаше там. Той просветваше в умовете и оставаше там. Като топлина оставаше в сърцата, и като светлина в умовете.

Детето е най-хубавото за своята майка. Първият син е най-хубавия за своя баща. Възлюбената е най-хубавата за своя възлюбен. Възлюбеният е най-хубавия за своята възлюбена.

Защото:

Майката е възлюбила своето дете преди да го е видяла. Бащата е възлюбил своя син преди да го е видял. Възлюбеният е възлюбил своята възлюбена преди да я е видял. Възлюбената е възлюбила своя възлюбен преди да го е видяла.

Защото:

Искрата е запалена не в тоя свят, и нейната светлина им свети не от тоя свят.

И когато възлюбената срещне своя възлюбен, тя знае: Този е. И когато възлюбеният срещне своята възлюбена, той знае: Тази е. И когато бащата види своя син, той знае: Този е моя син. И когато майката види своето дете, тя знае: Това е моето дете.

Защо Учителят беше най-хубавият? Защото Факелът (казвам Факелът, защото като Искра, Той е бил запален преди вековете) ни е осветявал не от този свят. И топлел е сърцата ни не от тоя свят. И ние Го търсехме. Ние Го очаквахме. И когато Го срещнахме, ние казахме: Този е.

Той влезе в сърцата ни като топлина и ги превзе. Той влезе в умовете ни като светлина и ги превзе.

Най-хубавият. Той е най-хубавият, тъй както детето на майката е най-хубавото за майката. Той е най-хубавия, тъй както първия син е най-хубавия за своя баща. Той е най-хубавия, тъй както възлюбената е най-хубавата за своя възлюбен. Той е най-хубавия, тъй както възлюбеният е най-хубавият за своята възлюбена. Той е най-хубавия, защото Факелът е запален за човека от преди вековете. .

Защо детето е най-хубавото за своята майка? Защо първият син е най-хубавия за своя баща? Защо възлюбената е най-хубавата за своя възлюбен? Защо възлюбеният е най-хубавия за своята възлюбена?

Защото майката е погледнала своето дете с очите на Любовта, заради Искрата.

Защото бащата е погледнал своя първи син с очите на Любовта, заради Искрата.

Защото възлюбеният е погледнал своята възлюбена с очите на Любовта, заради Искрата.

Защото възлюбената е погледнала своя възлюбен с очите на Любовта, заради Искрата.

Очите на Любовта.

Учителят погледна човека с очите на Любовта и го видя красив. И пожела да го направи такъв, какъвто го видя. И започна да потраква чукът на смелия Ваятел с голяма Любов и вещина.

Какво остави Учителят на земния човек? Учителят остави Себе Си в човешкото сърце. Учителят остави Себе Си в човешкия ум. И стана човешкото сърце любящо и човешкият ум стана проникващ.

И когато поспрял край планинския поток човекът се заглежда в пробягващите вълни и плаващата рибка из тях, сърцето му полюбва. Сърцето му полюбва с Неговата Любов и умът полетява с хилядолетия навътре в Битието, когато и той е плавал като рибка из планинския поток и той съзнава, с Неговото съзнание, че е присъствувал и е участвувал във Великото развитие на Великото.

Той вижда себе си в рибката и рибката в себе си; и Него вижда в рибката, както Го вижда в себе си, и го полюбва - И Великото, и малкото, и себе си с Неговата Любов в себе.

И когато пеперудка размаха крилца пред него и когато пчелица прелети, той вижда Великото развитие, великата Любов и себе си вижда в тях и полюбва сърцето му с Неговата Любов.

Шумът на гората се превръща в песен, изгледът на слънцето - в най-великия Извор на Живот и Красота. А човекът - брат. - Съдружник във Великия път.

Учителят подари на човека очите на Любовта и Светлината на знанието и му даде свободата да люби и да учи.

"А мога ли да задам още един въпрос, любима сестро?" "Да, може." "Кой беше Учителят?" "Учителят беше Този, или Тази Велика Любов, Която е присъствувала и присъствува в Цялото Велико Развитие, и ако ти полюбиш малкото агънце, което блее около майка си, ти го възлюбваш с Неговата Любов, Която е у тебе и която е и у малкото агънце. И Той те възлюбва със Своята Любов, Която е в малкото агънце и Която е у тебе.

И ако Го възлюбиш в цялата Природа, Той е там и ще ти отговори на твоята Любов със Своята Любов, Която е в Цялата Природа.

И ако Го възлюбиш с цялото Човечество, Той е и там, и ще отговори на

твоята Любов със Своята Любов, Която е в цялото човечество.

И ако Го възлюбиш в отделния човек, Той е също там, и ще отговори на твоята Любов със Своята Любов, която е в отделния човек." "Къде е човекът тогава?" "В стремежа да достигне Неговата Любов. В стремежа да се научи да гледа с Очите на Неговата Любов. С очите на Любовта."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...