Jump to content
valiamaria

43. МЕТОДИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

Recommended Posts

43. МЕТОДИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

 

Два метода за лекуване на всички болести, за премахване недостатъци, пороци и лоши навици, и за развиване и придобиване на дарби и способности, и добродетели.

Прилага се на себе си, на близки от домът, на приятели и познати на разстояния.

Учителят:

1. „В човешкото тяло има специфични клетки, които изпълняват длъжността на лекари. Те са по-добри лекари и от най-отличните лекари на земята.

Ако ние заболеем и се оставим на тия клетки, те могат отлично да ни излекуват. После, има специфични клетки и за музиката - от двете страни на черепа има два органа, в които се крият тези клетки. Някои искай да стане музикант, нека се остави на тия клетки. После, искаш да помниш, да развие паметта си, остави се на клетките на паметта, те ще свършат тази работа.

Помоли се и кажи: „Моля ви се, съберете всички данни за усилване на паметта ми и създайте всички условия за работа". Почнеш ли ти да се грижиш, всичко ще стане на каша.

За зрението има специфични клетки. Човек е господар. Заобиколен е с такива разумни клетки, които седят около него и казват: Господарю, ти само ни давай твоите мнения и разпореждания - какво искаш - ние ще го направим. Но ако се бъркаш в нашите работи, ще направиш една каша, за която ще плащаш.

Тия малки клетки Аз ги наричам Ангелчета на смирението, които напущат своята благодат на небето и дохождат на земята, за да учат хората.

Учителят:

2. „В подсъзнанието са складирани всички възможности за реализиране на нещата. Например, ти искаш да постигнеш нещо добро, вложи тази мисъл без страх, без съмнение и висшите същества, които живеят там ще ти помогнат. Ти само напиши заявлението си до тях, но конкретно, определено и го остави. Не обичат общо говорене. Ще кажеш тази мисъл само веднъж, без да я повтаряш. При повторение законът не работи. Кажеш ли мисълта веднъж, забрави я.

Усъмниш ли се, законът не работи. Този закон работи само при пълна вяра от ваша страна.

Всяка вечер като си лягаш да влагаш в подсъзнанието си мисълта, която искаш да се реализира. И висшите същества ще се притекат в услуга.

Вложете с вяра това ваше желание в подсъзнанието си, като фиксирате дори датата, до която искате да стане това и ще видите, че до този ден ще придобиете това, което сте желали.

Всичко ще дойде на своето време, обаче законът на внушението изисква специфично време и специфично състояние на човека.

Какво значи това? Във всяко време не можете да си внушавате. Например: Ако си внушавате когато сте раздразнени или разтревожени, не можете да имате добри резултати.

Всеки, който иска да вложи в подсъзнанието си една велика мисъл, която да се реализира, той трябва да избере за това най-хубавото разположение на духа си. Колкото е по-неразположен, по-неспокоен, толкова по-бавно и несигурно работи законът на внушението. Колкото човек е по-разположен -законът работи по-добре.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×