Jump to content

56. ВЕГЕТАРИАНСТВО И ПОСТ


Recommended Posts

56. ВЕГЕТАРИАНСТВО И ПОСТ

В моят дом майка ми много трудно стана вегетарианка. Споделих мъката си с Учителя. "Ще стане, ще стане." Когато си замина от този свят брат ми Петър-Асен, тя трудно преживя тази загуба и тогава стана вегетарианка.

После майка ми отива при Учителя и му казва: "Учителю, този мой син, който си замина ви го давам. Не само него, но и двете си дъщери - Мара и Теофана, ви давам". Учителят прие този подарък от майка ми.

А веднъж му казах така: "Учителю, ако този мой брат е мой, то аз ви го давам". Той се усмихна. А защо? Защото преди това бе казал така: "Ако е една клетка и тя е Божествена то трябва да привлича и другите". Исках брат ми да се приобщи към Божественото.

Говорихме за вегетарианството. То е идея, която стои високо в Невидимия свят. В Школата на Учителя се прилагаха и постите. Имаше методи и правила дадени от Учителя. Човек не трябва с нищо да измъчва организма си особено с пости. Той не трябва и да го изнасилва с много ядене. Постът на Изгрева бе за определени хора с определена физическа конструкция, с определени задачи за разрешаване, които ние не знаехме. Той се определяше и даваше от Учителя. Ако някой почваше сам без разрешение самоволно да влезне в пост - той пострадваше много. Някои си заминаха - влезнаха в поста и не можаха да излезнат от него. Учителят бе много недоволен от това своеволие.

Вегетарианството е идея. Постът е реализирана идея на духовни закони. Ще ги намерите в Словото на Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...