Jump to content

54. ПОСЛЕСЛОВ


Recommended Posts

54. ПОСЛЕСЛОВ

Осъществените записи на Димитър Грива бяха извършени на различни дати, по различни години. Започна се през есента на 1976 г., пролетта на 1977 г., след това на 17.VI.983 г. и на 18.ХII.1989, както на 12,15 и 19.II.1990 г.

Магнетофонните записи както във всички случаи досега бяха прехвърляни от Марийка Марашлиева на машинописен текст.

Следващият етап бе да бъдат прослушани отново и сверени с текста от моя страна. Понеже бяха правени по различно време и разглеждаха различни въпроси, по различни теми, беше неуместно да се премахнат някои повторения. При внимателен прочит ще се види, че те са наистина необходими, за да може чрез тях да се обоснове някоя теза, съвсем новоизлязла от съзнанието на Димитър Грива.

Затова записът бе оставен така по своя оригинал. Изобщо неговото изложение е за едно ново поколение, което ще има ново сетиво за възприемане на живота на ученика и явлението Учител. За онези този материал ще бъде посвещение, докато за съвременните читатели е едно ненужно повторение.

А ние работим за новото човечество, което идва, за да приеме Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.

Опитностите на Димитър Грива са от порядъка на Вътрешната Школа на ученика. В никакъв случай те не можеха да бъдат редактирани и обработвани или съкращавани, затова се дадоха в своя първоначален вид. Според мен. И освен това аз движа и изнасям поредицата „Изгревът".

Накрая е уместно да се прочете от "Изгревът" том IV, стр. 579-582, както и стр. 628 под № 6 и стр. 629 под № 7, за да може да се различи Истината от голямата организирана лъжа. А имената на лъжците се намират на края на "Отвореното писмо" от стр. 622-624. А онзи, който свърши работата на Димитър Грива е моя милост. И само моя милост, а не лъжците!

В Школата на Учителя винаги има развръзка. То е видимо от опитностите на учениците, които ние поместваме. А ние днес сме свидетели как тази драматична развръзка се проектира чрез дадени лица. Защото Изгревът и Падението у човека се намира на едно и също място. Или нагоре! Или надолу! А пътят на ученика е в Словото на Учителя Беинса Дуно.

А Словото на Учителя Дънов и опитностите на учениците му са само за пробудената човешка душа, разцъфнали чрез Словото на Учителя Дънов.

Вергилий Кръстев

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...