Jump to content

56. "НЕМА ЛАБАВО "


Recommended Posts

56. „НЕМА ЛАБАВО".

ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ.

Целият проблем за мястото на Учителя Дънов, което неговите последователи наричат "мястото" където е положено тялото му след неговата смърт, е отразен в "Изгревът". За справка виж том II, стр. 369-370.

Димитър Грива нееднократно е споменавал този случай пред мен, как той отива при ясновидката Вангя в гр. Петрич и е настоявал категорично пред нея да настоява пред Тодор Живков да спре разрушаването и преместването на гроба на Дънов, както е било тогава решено от някои фактори поради идеологически подбуди, като са взели като повод, че Изгрева като място е предоставено от държавата за построяване на чужди легации и посолства. Там главно се строи посолство и легация на СССР, т.е на Съветска Русия. Вангя обещава да стори каквото е необходимо. Тя имаше връзки с почти всички висши държавни сановници на комунистическата власт. И не само от България!

Грива често посещаваше Вангя и беше много добре приет и желан гост като представител на едно духовно общество, което беше инкриминирано от държавата и комунистическата власт. Имаше с нея интересни разговори, които споделяше с мен. Накрая гробът на Петър Дънов не бе разрушен по нечия височайша заповед. За мен това бе държавния глава по това време Тодор Живков, който бе генерален секретар на Комунистическата партия, която управляваше от 1945-1990 г., а лично той я ръководеше в последните 35 години. Нито един комунистически водач от социалистическата система не бе преживял толкова години. И всички си задаваха въпроса: Защо е така?

Ето защо днес милиони българи се учудват, че той е в добро физическо и психическо здраве и със запазен ум. Дори в края на 1997 г. отговаряше на въпроси по телевизията на журналисти и не само смая всички със своите отговори, но трябваше и неговите врагове да признаят, че той не е случаен човек, макар че някои още го смятам, че е бил неук, прост и некомпетентен, Но да ръководиш една система и държава 35 години е нещо много трудно и всички упреци към него изчезват, особено когато управляваш българи и то в собствената им държава.

Мнозина се опитаха да турят ръка върху свободата му след 10.ХI.1990 г., макар че беше и в следствения арест към 9 месеца, както и под домашен арест, беше изправен пред съд заради държавнически нарушения и т.н. Но днес той е свободен. Той беше заслужил пред Някого за финала на своя живот. За мен неговия подпис под тази заповед, която отмени вдигането к разрушаването гроба на Петър Дънов, се оказа най-печелившия му подпис както за него, така и за българския народ, така и за цялото човечество.

Тодор Живков имаше един израз, употребяваше го често, защото така говореше народа в родния му край. Веднъж на един правителствен форум каза: "Нема лабаво", за което противниците му се смееха, че бил прост, неук и пр. "Нема лабаво" означава, че си вързан с въже като кон на хармана и трябва да вършееш. Ако не търчиш като кон, ще играе камшика на стопанина, защото "нема лабаво" - харман се вършее, жито се чака да се овършее. Стопанинът и челядта му чакат хляб. От овършаното жито, на воденица ще занесе да се смеле, че след това пита хляб да се опече и гладни да нахрани. Сегашното поколение българи забравиха какво нещо е да си жътвар, да връзваш снопи, да вършееш на гумно, да отвяваш плявата от житото и т.н. Те не знаят какво нещо е: „Нема лабаво".

Да, г-н Тодор Живков, наистина "Нема лабаво" към ония, които воюваха срещу Учителя по Негово време. Ние заварихме тази епоха и видяхме възмездието на бича Божий върху тях. Ние заварихме тази епоха и видяхме бича Божий върху тях. Той беше безпощаден. Той възстанови Божията правда.

Ние се срещнахме и с ония, които посегнаха върху Словото на Учителя Дънов и го претопяваха и унищожаваха. Ние видяхме как се разруши цялата система на СССР само за броени дни, така както бе казал Учителят (Виж Изгревът, том II, стр. 38-39, том III, стр. 303-304, стр. 309-310, том VII, стр. 694).

Голяма част от висшия партиен елит на комунистическата партия и държавния апарат, търсиха помощта на ясновидката Вангя, и се съобразяваха с нейните пророчески думи, защото десетилетия наред ги проверяваха, че са верни и че се сбъдват. Така че в спасяването от разрушение на гроба на Учителя Дънов участваха мнозина и всеки един от тях бе част от невидимата верига, която бе задействана и успя да реализира волята на Учителя Дънов. Днес мястото му с елипсата е запазено и достъпа до него е свободен. Ние съвременниците на тази епоха проверихме всичко това. Другите след нас ще проверят останалото, което има дойде и да задвижи следващото човечество към следващата епоха. Към идното човечество от шестата раса. Тогава духовната храна за Новото човечество ще бъде Словото на Учителя - Беинса Дуно.

Тогава човечеството ще проучава времето на историческото присъствие на Всемировия Учител при българите.

Тогава българите ще оценят какво означава поредицата „Изгревът", защото там е записан живота на учениците от Школата на Всемирното Велико Бяло Братство, присъствали между българите и славянството. И не само това.

А до тогава? Ще се чака. И то дълго!

И така „Нема лабаво", българи! Рано или късно ще четете Словото на Учителя Дънов.

И не само Него. Но и „Изгревът". Защото: „Нема лабаво!" Това пък ви го казва моя милост с име Вергилий Кръстев, „защото „ОН" си знае работата", както тук говорят шопите в Софийско. И „ОН" ще оправи нещата на българите. Но преди това "ОН" ще вкара насила българите в пътя, който им е определен да извървят от Невидимия разумен свят. Защото „ОН" е Оня, гдето управлява Небето и земята!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...