Jump to content

17. ВЪТРЕШНИЯТ МЕТОД ЗА РАБОТА


Recommended Posts

 

17. ВЪТРЕШНИЯТ МЕТОД ЗА РАБОТА

Един ден съм при Учителя и поисках от Него да ми покаже нагледно как един ученик трябва да работи при нозете на Учителя. Той взе едно свое тефтерче, отвори една страница от него и ми каза: "Препишете си от тук до тук". Аз седнах на стол и на масата Му записах следното: "Люби Бога, Обичай ближния си, Търси Съвършенството! В.И.Ч.Б.В.Б. - Верен, Истинен, Чист и Благ, Всякога Бъди! И Господ на мира ще изпълни сърцето ти с всички добрини."

ЗА РАЗМИШЛЕНИЕ ПРЕЗ ДЕНЯ.

Понеделник: "Вечната свобода, в която Бог живее, Духът царува.

Вторник: "В красотата на вечната справедливост, в която мирът пребъдва, грехът и беззаконието изчезват."

Сряда: "В преддверието на Божията Мъдрост, гдето Светлината цари."

Четвъртък: "Бог е Дух и които Му се кланят, в Дух и Истина да Му се кланят."

Петък: "Осветени чрез Истината, ние ще имаме Мир с Бога."

Събота: "Милосърдието седи на първото място в живота."

Неделя: "Твоят Дух да ме озари, Господи. Да позная Твоята Любов, да получа Вечния Живот."

ЕДНА ЗАДАЧА.

Когато станете сутрин, помислете две минути за Бога, че е Вселюбящ, Всемъдър и Всеблаг. Веднага силите на мозъка ви ще се регулират и вие ще сте готов да работа. Този е първият и най-лек метод.

След това следва упражнение за две седмици, като по три пъти на ден сутрин, на обед и вечер ще кажете: "Бог е Любов. Бог е Всемъдър. Бог е Всеблаг."

Като правите упражнението ще си отбелязвате в едно тефтерче часа и резултатите. Ако забравите да го сторите, също ще бъдете искрени към себе си."

След като преписах от въпросното тефтерче аз си тръгнах успокоена, че Учителят е дал онзи ключ, чрез който мога да си отключвам всичко. Но когато отидох вкъщи и реших да си послужа с този ключ, с написаните слова в моето тефтерче, разбрах че този ключ не е у мене, не е в написаното тефтерче, а този ключ е невидим и недосегаем и се намира в Невидимия свят. Понякога се добирах до него и успявах чрез него да отключа Небесната съкровищница. Тогава върху мен се изсипваше онази светлина, която проясняваше съзнанието ми и аз виждах ясно очертанията на моят земен път. Но това ставаше в много редки случаи. А в останалото време аз трябваше да работя с тези методи, които Учителят ми връчи. Предавам ги и на вас, които идвате след нас, за да изпълня повелята да обичаме ближния си и да търсим съвършенството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...