Jump to content
valiamaria

17. ВЪТРЕШНИЯТ МЕТОД ЗА РАБОТА

Recommended Posts

17. ВЪТРЕШНИЯТ МЕТОД ЗА РАБОТА

 

Един ден съм при Учителя и поисках от Него да ми покаже нагледно как един ученик трябва да работи при нозете на Учителя. Той взе едно свое тефтерче, отвори една страница от него и ми каза: "Препишете си от тук до тук". Аз седнах на стол и на масата Му записах следното: "Люби Бога, Обичай ближния си, Търси Съвършенството! В.И.Ч.Б.В.Б. - Верен, Истинен, Чист и Благ, Всякога Бъди! И Господ на мира ще изпълни сърцето ти с всички добрини."

ЗА РАЗМИШЛЕНИЕ ПРЕЗ ДЕНЯ

Понеделник: "Вечната свобода, в която Бог живее, Духът царува.

Вторник: "В красотата на вечната справедливост, в която мирът пребъдва, грехът и беззаконието изчезват."

Сряда: "В преддверието на Божията Мъдрост, гдето Светлината цари."

Четвъртък: "Бог е Дух и които Му се кланят, в Дух и Истина да Му се кланят."

Петък: "Осветени чрез Истината, ние ще имаме Мир с Бога."

Събота: "Милосърдието седи на първото място в живота."

Неделя: "Твоят Дух да ме озари, Господи. Да позная Твоята Любов, да получа Вечния Живот."

ЕДНА ЗАДАЧА

Когато станете сутрин, помислете две минути за Бога, че е Вселюбящ, Всемъдър и Всеблаг. Веднага силите на мозъка ви ще се регулират и вие ще сте готов да работа. Този е първият и най-лек метод.

След това следва упражнение за две седмици, като по три пъти на ден сутрин, на обед и вечер ще кажете: "Бог е Любов. Бог е Всемъдър. Бог е

Всеблаг."

Като правите упражнението ще си отбелязвате в едно тефтерче часа и резултатите. Ако забравите да го сторите, също ще бъдете искрени към себе си."

След като преписах от въпросното тефтерче аз си тръгнах успокоена, че Учителят е дал онзи ключ, чрез който мога да си отключвам всичко. Но когато отидох вкъщи и реших да си послужа с този ключ, с написаните слова в моето тефтерче, разбрах че този ключ не е у мене, не е в написаното тефтерче, а този ключ е невидим и недосегаем и се намира в Невидимия свят. Понякога се добирах до него и успявах чрез него да отключа Небесната съкровищница. Тогава върху мен се изсипваше онази светлина, която проясняваше съзнанието ми и аз виждах ясно очертанията на моят земен път. Но това ставаше в много редки случаи. А в останалото време аз трябваше да работя с тези методи, които Учителят ми връчи. Предавам ги и на вас, които идвате след нас, за да изпълня повелята да обичаме ближния си и да търсим съвършенството.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×