Jump to content

85. ПИСМО ОТ БОЯН БОЕВ


Recommended Posts

85. ПИСМО ОТ БОЯН БОЕВ

Изгрев, 4 октомври 1954 г.

Любезна сестра Димитрина Антонова,

Получих писмото ви. Тук приложено ви изпращам годишния наряд. В неделя 5 ч. се чете тема: "Ценното из книгата на Великия Живот". В неделя в 10 ч. "Да възлюбиш Господа", в сряда, 5 ч. "Начало на мъдростта", в петък "Съразмерност в природата", на 22 септември се чете беседата "Късият и дългият път".

Вие живеете там в поетична местност. Вярвам да сте доволни от красивото: от цветята, горите, реките, от мистичната тишина на планината. Там имате условие за съзерцание, размишление и вдъхновение. Сигурно пишете поезия и като си дойдете ще ми я прочетете. Използвайте условията там, за да пишете. Като срещнеш Благой, наблюдателя на Юмрук чал, поздравете го сърдечно от мен. Ние станахме близки.

Ето някои мисли от Учителя: "Ако ти не виждаш Бога в един човек, не можеш да му станеш приятел. И ако той не вижда Бога в тебе, не може да ти стане приятел.

Почитанието е предпоследната врата на Любовта. Човек, който не се е научил да почита, не може да разбере живота. Човек не е добил още този закон, а пък иска да влезе в Любовта и да бъде щастлив. То е немислимо. Трябва най-първо с години да влизате и да излизате през тая врата, да разберете какво нещо е почитанието и след това ще влезете през вратата на Любовта".

Ако желаете някои беседи, пишете ми, за да ви ги изпратя. Поздравете вашия брат от мен, макар и да не се познаваме.

С братски поздрав: Боян Боев.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...