Jump to content

7. СПИРИТИЧЕСКИЯТ СЕАНС


Recommended Posts

7. СПИРИТИЧЕСКИЯТ СЕАНС

Ето една друга интересна опитност. На Изгрева по едно време се беше разпространило да се правят спиритически сеанси. Някои сестри посещавайки майка ми и разправяли за сеансите. Сега мама започна настойчиво да иска и аз да направим сеанс. Обаче след втория сеанс, аз категорично отказах да продължим сеансите, защото почувствах, че се губи много жизнена енергия. След някой ден бях на беседа, в която Учителят с много строг тон се изказа против тях, като много опасни и ненужни. Но кой да слуша? След като отказах на мама, тя решава сама да прави сеанси през деня, когато никой не е вкъщи. Една вечер връщайки се у дома чувам мама пее на висок глас някаква църковна мелодия. Учудена влизам вкъщи мама даже не ме забеляза. Сестра ми си дойде и двете заключихме че мама се е побъркала. На следващата сутрин бързо отивам при Учителя, който ми обясни, че мама е обсебена от някакъв поп. Учителят препоръча да се молим и произнасяме добрите формули.

Но скоро аз отидох на Рила. Когато се завърнах вкъщи заварих сестра ми напълно изтощена. Сега тя замина на почивка. Останах сама с мама. Тя продължаваше да пее и пише проповеди на стар религиозен език.

Една нощ, в моя сън, летя през пространството с моето „друго" /етерно/ тяло, изведнъж почувствувах една тревога за моето физическо тяло. Бързо се плъзнах по една тънка жица за да се върна в тялото си, но то бе обсебено от някаква друга еманация. Почнах да произнасям формулите от Учителя, една след друга. Най-после аз успях да се върна в моята „къща". На сутринта опитах се да убедя мама да се молим заедно, тя отказа. Тогава аз реших да я имитирам, почнах да пея химни, отказах да се храня. Мама силно се изплаши. Нейната любов към мене я. просто пробуди и укрепи волята й. Започнахме да се молим заедно, и мама най-после дойде на себе си освободена от този стар проповедник.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...