Jump to content

11. ХОРИСТКА В ХОРА НА РАДИО СОфИЯ


Recommended Posts

11. ХОРИСТКА В ХОРА НА РАДИО СОфИЯ

Бавно животът почна да се нормализира. Аз самата почнах да мисля, че е време да търся работа. Написах една молба до Министерството на просветата, да бъда назначена учителка по пеене в гимназията. Нали бях завършила Музикалната академия: Общия отдел по пиано. Артистичният отдел по пеене и драма и Учителския по пеене, включително бях завършила двегодишния стаж за гимназиални учителки и също бях взела държавните си изпити - първа специалност - музика, втора специалност български език. Така въоръжена заставам с молбата си пред Министерството, но в колебание - новата власт не търпи учители, които говорят за Божията Любов.

В това време минава Големинов, професор от Академията.

„Виола, какво правиш тук?" - весело ме пита той.

„Чудя се, отвърнах аз, дали да подам молбата си да бъда назначена гимназиална учителка". „Нищо подобно," каза той, „Върви веднага в Радио-София, ще има конкурсни изпити за хористи. Върви веднага!" - и весело махна с ръка за сбогом.

Отидох веднага при Учителя /който беше се завърнал от Мърчаево/ на Изгрева. Учителят ме насърчи и даже ми каза да се явя с арията на Маргарита на „Фауст" от Гуно.

Аз се явих и на трите конкурсни изпита. Бях първа в листа от всички участвуващи. Радостна отидох при Учителя да Му съобщя резултата. Той беше много доволен.

Започнах редовно да пея в хора на радиото, а за да подобря вокалната си техника, взимах частни уроци при г-жа Прокопова. От време на време изнасях някой концерт по радиото винаги акомпанирана от г-жа Прокопова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...