Jump to content

24. ПРЕДАТЕЛСТОВТО. Писмо на Величка Няголова до семейство Гобо


Recommended Posts

24. ПРЕДАТЕЛСТОВТО

Писмо на Величка Няголова до семейство Гобо

Вергилий,

Ще ти напиша и част от моето дълго писмо до Жан-Луи Гобо, изпратено му заедно с твоето последно дълго и подробно писмо, на 13 ноември 1997 г.

„Драги Жан-Луи и Арлет,

Надявам се, че сте добре, писах вече писмо на Арлет - няма отговор! Беше през септември, получихте ли го? Аз не желая да ви безпокоя повече, но се налага, защото д-р Кръстев ви изпраща едно писмо, което аз преведох и вие ще го получите препоръчано, за да сме сигурни. Всичко, което той ви пише е много важно, защото той е работил вече 30 г., за да събере тези примери на различните ученици с Учителя. Така, че той знае много неща и също той е отпечатал всичко това в книгите "Изгревът", тъй като и по време на Учителя са ставали подобни истории, по отношение на учениците към Учителя. Негови ученици са допускали важни грешки и след това е трябвало да ги плащат. Законът е много, много тежък! Затова и той ви отбелязва различни страници за четене от вас, в тези томове на "Изгревът" и ако желаете, когато дойда аз ще ви ги преведа. Това е много важно! Аз бях натоварена да търся от вас този материал на Ана Бертоли и изпълнявам своя дълг.

Този материал не принадлежеше никак на Ана Бертоли. Списанията "Житно зърно" - да, но останалият материал не принадлежи нито на Ана, нито на вас: Всичкият този материал го е получил бащата на Анна - Бертоли, от Братството в България, за да работи, да издаде тези неотпечатани беседи, но той никога не е свършил тази си работа! Анна, дъщеря му - също не я свършва. Тя свърши една малка и хубава работа с това списание "Житно зърно", което издаваше в Париж, но не свърши останалата работа. Но тя запази този материал без да каже на никой повече от 50 години. Вие разбирате ли това? Как вие ще си позволите да говорите по този въпрос било с Никол Филасия (жена на Павел Желязков), било с Павел Желязков или други някои? Единствен, който знаеше от Анна Бертоли за този притежаван от нея братски материал (копия на неотпечатаните беседи от Учителя, снимки, филм с 10 сестри, показващи как да се играе Паневритмията, както и много материал на пишеща машина от различни братя и сестри, като Елена Андреева, Влад Пашов и много други) и на когото тя имаше доверие е д-р Кръстев. Той притежава и една касета където Анна Бертоли говори и обявява своята воля да бъде предаден целия този материал на него. Какво желаете вие още? Вие нямате никакво право нито да си извадите копие от този филм, нито да притежавате тези снимки! Това е много важно! Защото окултните закони са безмилостни! Защо ви пиша всичко това? Разбира се не, за да ви заплашвам. Ние работим заедно повече от 15 години с много любов! Аз преценявам вашата постъпка като предателство. Вие разбирате ли? Казах ви, че съм неутрална. Но как аз мога да бъда неутрална, когато се отнася до една работа за Учителя и за Великото Всемирно Братство!

И сега ще ви опиша как работи закона. Ще ви пиша за себе си. Защото Черната ложа не спи, тя също работи и то срещу Учителя! Но тя е много слаба пред Неговото Могъщество!

След вашият телефонен разговор, на 20 септември 1997 г. с вашия отказ да върнете материалите, и то без никакви обяснения, нито Христиан, нито аз, можахме да спим през тази нощ. Сутринта, на 21 септември 1997 г., неделя, ние отидохме в Париж. И тук аз бях твърде силно атакувана, отнасяше се до моя живот. С голяма скорост, пресичах тротоара и не видях, че долу ниско има желязна верига. Блъснах се с всички сили в нея, долу левия крак и паднах направо върху тротоара с огромна скорост, пльоснах се. Счупих всичко, което носех в ръцете си, ударих лошо десния лакът на ръката си и коляното на левия ми крак. Ударът предвиждаше лицето ми, главата ми, но бях запазена и нищо по мене не се счупи. После дълги седмици се лекувах с компреси. Значи, изводът е, че Черната Ложа ме атакува с пълна сила, казвайки ми да не се бъркам в тази история, и да ви оставя свободни. Но аз бях спасена, съгласно Волята на Учителя! И то, защото работех за Него! Това се случи на 21 септември 1997 г. към 7 ч. сутринта, в Париж. Аз можех да съм вече мъртва в този момент. Затова и ви предупреждавам, защото Учителят е Огън и трябва да бъдем коректни! Преди всичко, Арлет, не си позволявай да взимаш някои вещи или снимки било за тебе, било за семейството ви. Аз описах в писмото цялата тази история с вас на брат ми Светозар, без да давам имена, само вашето, че материалите са у вас. И ето какво ми отговори той.

"Всичко е за Славата Божия!" Семейство Гобо са медиумични и им влияят духовете. Всичко, което е у тях принадлежи на България, и ще се върне в България. Учителят се грижи за всичко и трябва винаги да Го питаме, как да постъпваме. Павел Желязков желае да създаде "монопол" върху издаването на беседите, но планът на Небето е съвсем друг. Те те атакуваха на 21 септември 1997 г., но Бог те спаси. Така ти имаш един хубав опит. Всичко, което е материализъм, пари, банки, принадлежи на Черната ложа. Работата ще се свърши от тези, на които е определено, и то отлично! Всички издадени беседи и променени (коригирани) - ще изчезнат. Бог няма да остави работата си незавършена. Има вече готови хиляди същества за работа!"

Ето, това са думите на Светозар! Вие разбирате ли? Той пише, че тези хора си позволяват да променят фразите на Учителя в техните издания. Д-р Кръстев ви пише същото нещо. Той ми пише, че Анна Бертоли също си е позволявала да променя фразите при преводите на френски, което е и една от причините да се спре издаването на нейното списание "Житно зърно" за в бъдеще.

Втората причина, пише той, е следната, че Анна Бертоли е променила наопаки формулата на Учителя: "Глава на Твоето Слово е Истината!" Тя дава: "Le Fondement de ta parole с'est la Verite". Тази дума Fondement значи основа, база, точно обратното на "глава". И тук работи окултния закон.

Желая вашият отговор, моля! Това е много важно. Вие си мълчите - това е добре, но трябва да се свърши работата на Анна Бертоли, защото остава несвършена. Не съм аз, която бих пожелала тези документи за себе си. Но ако ги дадете у мене, то аз ще ги предам в България. Те им принадлежат. А не на мене. Това е голяма отговорност, а аз оставам вярна на Учителя.

Жан-Луи, в началото ти се съгласи да върнеш документите в България. Защо се промени? Кой ти повлия? По телефона ти ми каза, че поемаш цялата отговорност върху себе си! А ако това падне не само върху тебе, но и върху жена ти или децата ти? Как ще се почувстваш ти? Предупреждавам те, след като аз самата щях да загина. Това бях аз, която това лято (август 1997 г.) ви запознах с цената на материала на Анна Бертоли у вас? И нали, това беше ти, Жан Луи, който ме извика да гледаме заедно тези материали в куфарите? Вие ги пазите много добре и от вода, и от огън.

По принцип, Анна Бертоли беше недоверчива. И ако тя е решила да предаде своите материали на д-р Кръстев, значи му е гласуваха доверие. Аз също му вярвам, след неговата огромна работа по томовете "Изгревът". В противен случай всичките тези опитности на учениците с Учителя щяха да се загубят за историята. Сега те остават за бъдещето. Казвам "Браво" на д-р Кръстев.

Моят съпруг, Християн, също е много загрижен за съдбата на тези документи и все ми казва: "Те трябва да върнат тези материали в България, за да може там те да бъдат издадени".

Моля те, Жан-Луи, напиши едно писмо на д-р Кръстев, който ти написа вече толкова много писма. Аз ще го преведа.

Нека Бог и Учителят ви пазят."

Величка.

Писмо на семейство Гобо до Величка Няголова.

Понеделник, 8 декември 1997 г.

Драга Величка,

Аз имам малко неща да ти кажа по отношение на последното писмо на Кръстев.

Единствен, който ме попита да върна документите на Вергилий, е братът на Анна Бертоли.

От друга страна аз не правя нищо, за да бъда "отбелязан" (маркиран) в историята. Ученикът работи по един "неличен" начин, много или малко, той се старае, тъй като той не е друго освен един "кандидат-ученик".

То не е това да се отличи в очите на хората, било със своята работа, своите пари, своите връзки или своите заслуги. Всичко идва от Бога и всичко принадлежи на Бога.

Бъдете всички сигурно по отношение на моята съдба и наказанието на Небето, което ми е обещано! Аз не се страхувам!

Драга Величка, ако Вергилий Кръстев не желае да пази парите, може да ти ги даде. Пази ги за себе си, ако желаеш.

Във всички случаи, бъди сигурна в нашето приятелство. Ние ти го повтаряме, Арлет и аз, че ако ти се намериш в затруднение, един или друг ден, нашата врата ще бъде винаги отворена за теб и Християн.

Ние ви обичаме като братя и сестри."

Арлет и Жан-Луи.

П.С. Това е превода на писмото, което Жан-Луи ми изпрати, и което е единственият му отговор.

Тука има три проблема:

1. За тези пари - говорих ти по телефона и считам въпроса за уреден -ще ги пазиш и използваш, те ги дадоха преди тази история и с любов! Пък и ти им изпрати толкова книги! Изпрати им обезателно и 8-ми том - ще им прочета, където ще пише за тях. Така Жан-Луи ще разбере, че остава завинаги "маркиран" в историята, и то не с добро.

2. Има брат на Анна Бертоли, който е повдигнал въпроса на Жан-Луи, да ти предаде тези материали от сестра си.

3. Жан-Луи не се страхува от съдбата си, защото не се чувства виновен за нищо. Да видим какво ще каже по този въпрос Учителя!

Сърдечни поздрави: Величка

Р.З. Прилагам фотокопие на това писмо на френски + фотокопие на разписката за препоръчано писмо с обратна разписка, за твоето последно писмо + моето, до Жан-Луи Гобо, на 20 ноември 1997 г.

Циркулярно писмо на семейство Гобо до познатите им българи:

2 февруари 1998 г.

Превод на текста, написан от Жан-Луи Гобо в писмото на Йоанна, а може би и във всички други писма, изпратени от него на известни лица, като Павел Желязков, Светозар Няголов, Милка Кралева, Георги Петков от Габрово, Мария Кисьова, бившата жена на брат Борис, и може би и други.

"Ето три писма, които ни адресира Вергилий Кръстев, посредством Величка Няголова - Пен. Ние бихме желали да получим вашето мнение за тази личност, която желае да ни конфискува всичко.

Ние притежаваме в действителност неиздадени беседи на български и които принадлежаха на Анна Бертоли. Те ни бяха поверени след нейната смърт от нейните сътруднички.

Ние не познавахме истинската цена на тези документи до деня, когато ние получихме първото писмо на Вергилий Кръстев, през август, 1997г.

Ние бихме желали да се свържем с представители - българи на Братството, които желаят да ги издадат в България, знаейки, че ние вече изпратихме техни фотокопия на Павел Желязков.

Причината за това писмо е да запозная българите със средствата, които използва Вергилий Кръстев, за да завземе само за себе си всичките тези документи.

Трябва ли да му се гласува едно абсолютно доверие? Ние му съобщихме нашият отговор с помощта на Величка - това е не, без коментарии.

Ние изпращаме едно фотокопие на това писмо на: Георги Петков, Мария Кисьова, Милка Кралева, Светозар Няголов. Аз нямам адреса на Мария Митовска."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...