Jump to content

15. ТЕЖКАТА КАРМА. ЦВЕТАНКА НАНКОВА


Recommended Posts

15. ТЕЖКАТА КАРМА ЦВЕТАНКА НАНКОВА

(19.10.1908-2.07.1996 г.)

Казвам се Цветанка и съм родена на 19.10.1908 г. в гр. Бургас. Майка ми се казваше по баща Стоянка Димитрова Боева и е рождена сестра на Боян Боев, а по мъж бе - Иванова Пончева.

Аз се запознах с Учението на Учителя чрез родителите ми, а те чрез Боян Боев.

Бяхме млади, много млади и красиви. Харесахме се с Никола Нанков и решихме да се оженим. Но аз преди това реших да отида и да питам Учителя какво ще ни каже по този така важен за мен въпрос. А и майка ми настояваше много за това.

Отидох и разказах на Учителя всичко за двамата ни с Никола. А Той, Учителят ме задава един въпрос: "Можеш ли да издържиш? Никола Нанков има много тежка карма". Аз се стъписах. Отидох си. Цяла нощ не можах да спя. Мина известно време. Питах се дали ще мога да издържа. Накрая реших, че мога да издържа. Любовта ми беше голяма. Омъжих се на 31.Х.1935 г. в 2 часа след пладне в София. Заживяхме като семейство. Но когато на Никола започнаха много препятствия в живота му все си спомнях думите на Учителя: "Той има много тежка карма". Минаха години. Така завърши Никола своя земен път. Той катастрофира с една кола и почина в болницата. Погребахме го в родното му село. Така и аз преминах с него, носейки също част от неговата тежка карма, като съпруга и спътница в живота му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...