Jump to content

149. СПИРИТИЗМЪТ НА ВАРНЕНЦИ


Recommended Posts

149. СПИРИТИЗМЪТ НА ВАРНЕНЦИ

Ръководителят на варненското Братство Велко Петрушев бе голям спиритист. Бяха си създали спиритическа група. Тези приятели не можаха да прескочат спиритизма и неговата бариера, та да се занимават само със Словото на Учителя, фактически се получи Школа в Школата. Приятелите посещаваха в определени дни братското събрание, четяха беседи, изпълняваха всички наряди и препоръки на Учителя, а след това на другия ден отиваха и оформяха спиритическата група, която действаше в самото Братство. По този начин те ставаха фокус, а чрез медиумите навлизаха други сили, противни на Братството. Дори се стигна до там, че трябваше човек от София да отиде да им купи братско място със собствени пари, по собствена идея. Това бе Георги Йорданов. А какво означава това? Това означава, че когато духовете разиграват приятелите не може да има братска работа, нито Братство-Единство както е в песента. Имаше един брат Георги Драганов - адвокат, който им даваше съвети, какво да направят и как да постъпят съгласно тогавашните закони. Тогава те не послушаха него, а послушаха какво им казваха духовете на спиритическия сеанс. И така си загубиха салона. Георги Драганов ми изпрати няколко писма и.ми описа всички съвети, които им беше дал, всичко, което те са направили, точно обратно на неговите съвети. Ето ви един пример, който говори за всичко. Може би някои ще кажат, че това не е верно. А тогава аз ще кажа: „Къде ви е салона?" Нали духовете ви разиграха и ви разцепиха и ви провалиха. А писмата на Георги Драганов са едно доказателство.

Велко Петрушев успя да се убеди какво значи спиритизъм в Школата на Учителя и как се заплаща за това. Тези случаи могат да се опишат от варненци. Но той ми разказваше, че когато е бил малък на девет години, за пръв път е видял Учителя и дядо поп Константин Дъновски да седят и да си пият кафето и сладко да си говорят разни неща. За доказателство брат Велко ме заведе и разведе да видя старата черква, там където е служил дядо поп, бащата на Учителя. Там е имало градинка и пейки. Показа ми на коя пейка са седели дядо поп и Учителят. Пейката беше запазена. Но това беше преди много, много години. Това е една заминала епоха. Останаха поуките и едно предупреждение към Школата. Ние, последователите на Учителя изучаваме Словото на Учителя и го прилагаме в живота си. Школата се управлява от Словото на Учителя, Който е Духът на Истината.

А спиритизма се управлява от Духа на Заблуждението. И затова ще се определите. Или при едните, или при другите. Човек не може да служи на двама господари. Ние го опитахме през времето на Школата на Учителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...