Jump to content

ОТ СЪЩИЯ АВТОР


Recommended Posts

ОТ СЪЩИЯ АВТОР

Искриците на просъницата - разкази

Пелин и коприва - хумористични разкази

С Христа - част първа - Генко Орлето

С Христа - част Втора - Бунт

С Христа - част трета - Благословение

На Планината - приказка за възрастни

Кръстопът

Думите на Буди-Са

Хигиена: Здрав и млад

Съвременният морал и Дънов

Нови хора - роман

ГОТОВИ ЗА ПЕЧАТ

Дневникът на приятелката ми - роман Тежки дни - роман

КНИГОИЗДАТЕЛСТВО «СТ. АТАНАСОВ» - СОФИЯ

НАУЧНО-ФИЛОСОФСКА БИБЛИОТЕКА ПРОМЕТЕЙ

Ако ми поднесяха на едно блюдо готовите човешки истини, а на друго - стремежа към тях, аз бих предпочел второто.

Фр. Ницше

Окултното прозрение вижда нещата в тяхната същност, недостъпна досега за съвременната наука. То започва оттам, където науката и философията свършват и се признават безсилни да прозрат в по-нататъшните световни загадки.

Редица истини, доловени интуитивно преди хиляди години, се потвърждават една след друга от най-новите изследвания на съвременните учени.

Без знанията, които окултното прозрение ни дава, ние не можем да познаем нито себе си, нито заобикалящия ни свят, защото виждаме само външната страна на нещата,

В желанието си да окрилим духа на жадните, да подхраним стремежа на младите и да отворим широко пътя за всички към вечното и съвършеното, решихме да издадем редица научно-философски и окултни книги под общо име

Библиотека ПРОМЕТЕЙ.

В тая библиотека влизат книги, които всеки жаден за здраво знание трябва да прочете. Някои от тях са създали школи, оставили са живи следи след себе си и като обелиски показват пътя, по който човечеството трябва да върви.

Себеизползуване или Самопомощ, от Б. Данжен (Съдържа: Анархия на страстите и наклонностите - Единство през множеството - Не оставяйте душевни угари - Използувайте вътрешния огън и пр.)

Задънки на цивилизацията и техните ключове, от А. Безант (Ключът на религиите - Ключът на педагозите - Ключът на науката и изкуството - Ключът на човещината)

Окото на Вселената (Човекът - малката вселена), от X. Манфилд Карма Йога, от С. Вивекананда (Всеки е велик на своето място - Ние помагаме на себе си, а не на света - Обуздаване вътрешната природа и пр.)

Енциклопедия на окултизма, от С. Тухолка. (Съдържа: Чувственият свят -Тайната на живота и смъртта - Мъж и жена - Бог и светът - Астрология - Каба-ла - Ясновидство - Хипнотизъм - Предаване мисли и др.)

Древни и нови мъдреци (антология), от Грийо дьо Жиари (Животописа-ния и избрани страници из съчинения на всички мъдреци и писатели, които са се проявили в тайните науки, от най-древни времена до днес)

От Сфинкса до Иисуса, от Едуард Шюре (Съдържа: Еволюцията на човека - Атлантида - Индийските мистерии - Зороастър - Халдейците - Времето на Даниила - Египетските мистерии - Космическият Христос - Историческият Исус и пр.)

Светилото на Азия, от Едв. Арнолд

Гласът на Безмълвието, от Е. Блаватска

Проповедта на планината, от Седир

Тайната наука, от д-р Р. Щайнер

Алмазна огърлица, от Пир о Муршид Инайат Хан

При превода на книгите е внимавано да се предаде всичката прелест и интерес на всяко отделно съчинение. Книгите са преведени на чист български език, стегнат и силен израз, тъй както е в оригинала. Тия преводи много се отличават от всички досегашни, защото ние схващаме нашата работа като чисто културно дело.

Апелираме за съдействие към всички, които ни съчувствуват!

Книгите излизат периодически на номера. Всеки номер струва 30 лева. Десет номера - 240 лева. Приемат се абонати и за 5 номера - 120 лева. Годишнината почва от 1 октомври. Закъснелите абонати получават наведнъж всички излезли номера.

Всичко се отнася до

Книгоиздателство СТ. АТАНАСОВ София, ул. «Н. Рилски» 36

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...