Jump to content

В. КОЙ ОРГАНИЗИРА АТЕНТАТА НА 16.IV.1925 ГОДИНА


Recommended Posts

В. КОЙ ОРГАНИЗИРА АТЕНТАТА НА 16.IV.1925 ГОДИНА

Бележки на съставителя Вергилий Кръстев

1. Онова, което споменава Любомир Лулчев чрез устата на своя литературен герой, е вярно. Вярно е твърдението, че се подготвя голяма провокация, която трябва да стане чрез атентат. Това го е знаел и цар Борис.

2. Нападението в Арабаконашкия проход не е случайно и е направено от анархисти и подставени лица, имащи за цел да отклонят вниманието на всички в погрешна посока, макар че има двама убити. За това събитие цар Борис е бил предупреден от Лулчев.

3. Убийството на запасния генерал Коста Георгиев, взел активно участие в преврата на 9 юни 1923 г., в един и същи ден с опита за покушение срещу царя, също не е случайно. Целта е да объркат всички в България.

4. Опелото на убития генерал трябва да се състои в църквата «Св. Неделя», а не другаде. Точно там е въртележката на трамвая, който идва от Централна гара и точно там, около църквата, трамваят прави завой. Около църквата има жици, през които минава ток. А според мнозина съвременници тези жици са спомогнали за осъществяването на атентата. Така твърдяха.

5. Освен това има и изказвания на Учителя Дънов, че тези жици около тази църква не са за добро. Виж «Изгревът», том I, стр. 91, от ред 8 отгоре до ред 23. След като става атентатът, Неговите последователи си спомнят за това изказване. Освен това, когато става атентатът, Той казал: «Нали в тази църква, от нейния амвон, започна първата хула срещу мен.» Така че се събраха още две случайни неща. Виж «Изгревът», том XVII, стр. 479-480.

6. Официалната правителствена пропаганда тръби, че на 15 срещу 16 април 1925 г. според нареждане № 2960 от 12 март 1925 г. на Интернационала, ще избухне в София и в България въстание. Всички четат това съобщение и се усмихват на голямата глупост. Когато става атентатът на 16 април 1925 г., се разбира, че това не е глупост, а предварително подготвена провокация. Но кой я движи и откъде се движи?

7. Митрополит Стефан нарежда, поради големия наплив на посетители в църквата, да преместят ковчега по-напред от обичайното място. Така с него се изтеглят и официални гости напред и избягват най-опасното място на взрива. Невероятна случайност. Много случайности се събраха. И някой ги ръководи.

8. Случайно отсъствува цар Борис III, който е отишъл на опелото на убития професор Илчев при покушението в Арабаконашкия проход на 14 април и опелото е в същия ден с това на Коста Георгиев.

9. На траурната церемония липсват генерал Жеков, министърът на финансите и други. Генерал Жеков знае за атентата и чрез Султана Петрова предупреждава цар Борис за него, за да не присъствува на опелото. А идва на «Св. Неделя» след атентата, като обяснява, че е бил на другото опело.

10. Поставянето на бомбата и атентатът са извършени от бойна група на комунистите Минков и Янков, но тези, които са им наредили да направят това, не са комунистите нито тук, в България, нито задграничното представителство на Георги Димитров и Васил Коларов. Те са били против атентата, защото са знаели за тази провокация, която се е готвела вече цяла година. Това не е дело на комунистите, а други са дърпали конците, за да сложат взрива и запалят фитилите. Други са. И досега се укриваха. Но сега ще ги покажем.

11. Кой има полза от този атентат? Онези, които искат да премахнат Ал. Цанков и правителството. Онези, които чакат възмездието срещу този атентат - срещу комунисти и леви земеделци, за да бъдат те избити. Онези, които искат да обезглавят всяка опозиция и всяка партийна власт, начело с техните водачи. Да се обезглави всичко умно и разумно в България.

12. Целта е да се обезглави ръководството на държавата, преминала през две национални катастрофи, изплащаща репарации, преминала след 9 юни 1923 г. с хиляди убити. И да се даде повод за окончателна разправа с комунистите.

13. И накрая трябва да остане само един цар Борис, напълно безпомощен, без водачи, без военни ръководители, без действителна власт, сам-сами-чък, който случайно нищо не знае, а предварително е предупреден за всичко.

14. Учителят Дънов също е знаел за атентата и изпраща Начо Петров специално да присъствува на опелото. Казал му: «Отиди и виж! Един от Братството трябва да присъствува, за да бъде свидетел за тези дни.» Начо Петров отива, но понеже е закъснял, е застанал накрая. След взрива една тухла го удря по главата, а друга - по гърба. Връща се жив и здрав и разказва всичко на Учителя и приятелите. Начо Петров дълги години е бил заместник-кмет на София, той е познавал всички политически лица в България - и тези, които са избити, и тези, останали живи. Разказвал го е, но никой не го е записал тогава.

15. И което е най-важното: всички са били готови и веднага са започнали репресиите - без всякакво забавяне са избити не стотици, а хиляди хора -комунисти и леви земеделци. Това е озадачавало почти всички. И полиция, и войска веднага са се задействували по команда. А същите не са се намесили, за да спрат атентата. Те са знаели за него, защото за него се говори от една година, не само на ухо, но и по вестниците се е писало.

16. Цялото задгранично ръководство на комунистите, начело с Георги Димитров и Васил Коларов, доказват, че това не е работа на комунистическото ръководство нито от Москва, нито от Виена, нито от София. Никой не им вярва, защото онези, непосредствените извършители на атентата, са комунисти. Желязна логика. И това върви и до днес да се смята. И никой не може да докаже, че това не е така. Ето, сега го доказваме чрез «Изгревът» - в тома, който е посветен на Любомир Лулчев.

17. Единствено Любомир Лулчев говори и доказва чрез своя герой - Генко Орлето, че това е замислена провокация и че за нея е предупреден преди година лично и цар Борис. А когато излиза книгата «Благословение», то Лулчев я подарява на цар Борис, който я прочита. Поне така е твърдял пред него. А това е през 1940 г. Три години преди смъртта си.

18. А кои са авторите на този атентат? Този, който открива извършителите, това е Учителят Дънов. Според Учителя Дънов болшевизмът е незаконно роденото дете на Англия и Европа. И понеже не са желаели незаконното си дете, те го изпращат в Русия, тя да го отгледа. И тя го отглежда от 1917 г. до

1944 г. И Русия трябва да им го върне, този техен незаконно роден син, за да си потърси правото на наследство и да бъде претендент за своето царство. И заради него САЩ и Англия на конференцията в Потсдам от 17 юли до 2 август

1945 г. преотстъпват България, Румъния, Унгария, Полша, Чехословакия и половин Германия на победителя във войната - СССР. Така създават империята на незаконородения син, охранявана чрез Варшавския пакт от 1945 г. до 1990 г.

19. Учителят Дънов много ясно указва, че извършителят на всички злини в България е Английската империя. Тя нарушава Божествения план за България, разделя и разцепва България на две още на Берлинския конгрес през 1878-1879 г. И че избиването на комунистите в България е тяхна, английска политика. Това е публикувано в «Изгревът» том I, стр. 434-446, 446-447, 447-449, 449-455. И авторът на атентата е Англия, а непосредствените изпълнители са няколко фанатизирани комунисти.

20. Ето това е истината за атентата. Тя бе доказана от Учителя Дънов, публикувана от Любомир Лулчев в романа «Благословение» и ето аз сега, на 7-8 февруари 2003 г., описвам всичко.

И така, господа английски империалисти, вие носите вината за всичко това, което се случи в България от 1877/78 до 1945 г. и от 1945 до 1990 г. Няма да се разминете в никакъв случай от Божието възмездие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...