Jump to content

41.1. КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ И АБОНАТИТЕ НИ


Recommended Posts

41.1. КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ И АБОНАТИТЕ НИ

(В. «Алфа», г. I, бр. 8, понеделник, 23. VI. 1924 г., стр. 4)

Последните два броя на вестника ни закъсняха. Много причини имаше за това. Най-главната от всичките (особено за последните два броя) беше неуредицата в администрацията и експедицията на вестника. По неволя редакцията трябваше да се мести. Всички хора, които работят в «Алфа», правят това безплатно, следователно могат да отделят само от свободното си време, когато не са ангажирани да си изкарват прехраната. Днес идат едни, други път -други, вследствие което понякога стават грешки в експедицията, в адресите, закъснявание в самото изпращане. Ний молим извинение за това от нашите читатели. Ще направим всичко в бъдеще да върви всичко по-редовно. Но за това е потребно едно условие, което не е в нашата възможност - средствата.

Един идеен вестник мъчно се поддържа, особено ако не всички, които го четат, заплащат за това.

Ето защо ний молим всички наши читатели по възможност: 1) Да платят веднага, ако не за цяла година, поне за половин година абонамента си; 2) Да сторят всичко да запишат поне по един още нов абонамент или поне да пишат в редакцията адреса на някой свой приятел, на който да го пратим; 3) Тези от тях, които имат възможност, да отделят макар и най-малки суми за фонд «Алфа», с които да се посрещат разноските по издаванието, които досега не се покриват от прихода и се правят дългове.

Молим съмишлениците във всички градове и села да ни облекчат поне в това отношение. Те знаят мъчнотиите, при които днес излиза един вестник като «Алфа».

При това животът на тези съмишленици трябва да намери изказ в страниците на «Алфа». Нека всеки вземе присърце делото на светлината и не чака покана. Трудностите ще бъдат преодоляни на всяка цена, но сега всеки има възможност да провери себе си, доколко общото дело му е мило и какво той лично може да направи за своите идеи.

Помогнете, щото «Алфа» да проникне във всяка къща, във всяка колиба. Нека тя разнесе всъде светлина, мир и любов. Бъдете всинца съдейници на великото дело - Новия живот.

Разнесете и вий светлината на своите братя, както някога са я донели други вам.

Голяма е жетвата, а работниците са малко!

Усърдни бъдете, братя, помогнете - и нека Бог благослови труда ви!

От Редакцията

Р. 5. Всички изпратени суми молим да се придружават с писмо, за да се знае защо са предназначени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...