Jump to content

ИЗПИТИ В ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ИЗПИТИ В ЛЮБОВТА

Любовта, която не може да издържи на

греховете на хората, не е никаква Любов.

У ч и т е л я

Любовта на човека ще бъде поставена на изпити. Любовта се изпитва чрез страдание! Учителя казва:

Разумната Природа допуска да вземат от човека всичко, както постъпиха с Йов, за да изпита как ще прояви Любовта си. Божествената, реалната Любов издържа на всички изпитания, на всички условия. Могат да ви сполетят разни болести, изпитания, страдания. Чрез тях се изпитва Любовта ви. Ако имате вяра в Любовта, лесно ще разрешите тези въпроси.

Учителя привежда следния разказ:

Един човек обичал една жена. Веднъж, като я посетил, видял на скута й голяма кобра. Тогава той напуснал завинаги нейния дом. Този разказ е символичен. Ето обяснението: човек обича някого, приписва му всички видове добродетели и дарби. Но щом види някоя слабост у него, изпитва голямо разочарование и Любовта му изстива. Тази слабост е кобрата, която го е съблазнила.

Първото нещо, което се изисква от всеки човек, е да тури като основа в живота си великата сила на Любовта и да може при най-големите изпитания в живота да издържи, без да губи доброто разположение на душата и духа си. Да запазиш Любовта си, когато си при добри условия, това всеки може, но да я запазиш при най-големите мъчнотии и при най-лошите условия, това е изкуство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...