Jump to content

ПОСТИЖЕНИЯ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ПОСТИЖЕНИЯ НА ЛЮБОВТА

ЛЮБОВТА СВЪРЗВА ЧОВЕКА С ЦЯЛОТО

Любовта към Бога дава силен тласък в живота на човека. Тя е първият и най-силен стимул за човека. Тя е първият лъч, който прониква в човешката душа. Щом дойде Любовта, тя събужда великото, славното, красивото в човешката душа. Който люби, само той има Истината в себе си. Който има Истината, той може да бъде обичан. Любовта е първото условие, при което съзнанието може да върви напред. За да могат умът и сърцето да се движат и да вървят напред, те трябва да имат подбудителна причина. Тази причина е Любовта.

У ч и т е л я

Любовта е закон на всемирната хармония. Тя поставя човека в правилни отношения с всички същества, посочва неговото място в мировия организъм, свързва го с Целокупния живот. Тогава човек прилича на един жив лист горе, на дървото, който е добре огрян от Слънцето, получава всички сокове, необходими да расте, да се развива, да изпълнява своята служба правилно. Когато човек се затвори за Любовта, той изгубва тази връзка, Животът престава да се втича в него, той обеднява. Тогава той прилича на един откъснат лист, който вятърът носи където си ще.

Като обичате, вие се свързвате с цялото Битие, участвате в работата на цялото Битие. Какво значи човек да участва в работата на цялото Битие? Това значи да върши Волята Божия!

Любовта е храна за душата. Когато човек престане да люби, престава да се храни, вследствие на което изгубва Живота си. Любовта е хляб, който слиза от Небето.

Тя носи растеж на всички възходящи сили в човека. По този начин през него протича изобилен Живот. Силите на Живата Природа, с които човек се свързва при Любовта, преорганизират неговото естество. Учителя казва:

Любовта е алхимическият камък, жизненият еликсир. Тя регулира всички процеси на човешкия организъм. Тя е магическата сила, която прави чудеса. Единствената Сила, която може да преустрои цялото естество на човека – това е Любовта. Божествената Любов носи в себе си силите на растежа. При нея всичко в света възраства, цъфти, връзва и зрее.

Когато Любовта проникне в човешката душа, човек живее в Реалността. Излезе ли от тази Реалност, той изгубва Светлината и Топлината си и търси помощ отвън.

Любовта и Обичта са принципът, който въвежда човека в новия живот на вечна Хармония, Красота и Чистота.

Първият признак, по който човек познава, че е влязъл в областта на Любовта, е, че в него настава дълбок вътрешен Мир, какъвто никога не е изпитвал. Същевременно той изпитва в себе си подем към Великото, Безкрайното в света!

Като възприемаме и предаваме Любовта правилно, тя дава изобилно своите блага. Учителя казва:

Единствената сила, чрез която човек може да постигне своя идеал, е Любовта.

Ако искаш да имаш добри приятели, обичай Бога, прилагай навсякъде Любовта. Един любовен поглед спасява човека. Една любовна дума спасява човека. Една любовна постъпка спасява човека.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...