Jump to content

ЛЮБОВТА НОСИ ЖИВОТ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА НОСИ ЖИВОТ

ЛЮБОВТА НИ ВЪВЕЖДА В ЖИВОТА

Когато кажем, че трябва да любим, подразбираме, че трябва да почнем да живеем. Любовта е врата, чрез която се влиза в Живота.

Който те обича, пуща вадата на Живота през теб. Безлюбието представлява градина на сухо, безводно място, а пък Любовта е градина, която е на място, дето тече вода.

У ч и т е л я

Няма същество, което да не е опитало Любовта. Всички същества я носят в себе си в малка или голяма степен, като нисша или висша проява. Има ли човек Любовта, има почва, условия да живее. Любовта съдържа великите условия на Живота.

Под Любов разбираме среда, благоприятна за развитието на човека. Всеки, който се докосне до Любовта, добива Живот – ако е глух, ще прочуе; ако е сляп, ще прогледа; ако е болен, ще оздравее. Без Любовта никакъв Живот не съществува. Каже ли някой, че е жив, а не люби, той се самоизлъгва. Човек живее, докато люби, докато мисли за Любовта. Когато казвам, че трябва да любим, подразбирам, че трябва да почнем да живеем. Ако считаш една тревичка като проява на Любовта на Бога, с нея можеш да лекуваш най-страшните болести.

Любовта съживява всички, до които се докосне. Учителя казва:

В Любовта има едно качество: извор, който е пресъхнал, като дойде Любовта, ще протече. Като мине Любовта край някоя кост и стъпи върху нея, тя оживява.

Когато човекът на Любовта мине край една суха почва, дето нищо не расте, всичко ще израстне. Човек, който е обезверен, обезнадежден, смутен от хиляди тревоги и безпокойствия, не е ли такава суха почва?

Любовта, която хората имат, е любов на сълзи, страдания и разочарования. Това не е Любовта, за която говоря. Аз говоря за Любовта, която носи Живот, Радост, безсмъртие. Хората не са щастливи, понеже не са турили за основа Любовта.

Аз ви говоря за Любовта, която възкресява умрели, която въздига болни, която оживява замръзнали.

В който ден човек престане да люби, той е вън от условията на Живота. Дето е Любовта, там смъртта отстъпва. Учителя казва:

Който няма Любов в себе си, е мъртъв. Ако един престъпник се доближи до едно дърво, то изсъхва. Да вярва човек в Бога и да Го люби, това не е обикновена любов. Това е една от задачите на Вечния Живот. Вечният Живот е резултат от Любовта към Бога. Любовта носи Вечния Живот и победа над смъртта – Възкресение.

Човекът на Любовта постепенно влиза в Живота на безсмъртието. Който умира в Любовта, той само се видоизменя, но не умира. Всеки може да възкръсне. Кога? Когато е дал място на Любовта в себе си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...