Jump to content

ЛЮБОВТА НОСИ СВЕТЛИНА ЛЮБОВТА Е УСЛОВИЕ ЗА ЗНАНИЕ И РАЗУМНОСТ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА НОСИ СВЕТЛИНА

ЛЮБОВТА Е УСЛОВИЕ ЗА ЗНАНИЕ И РАЗУМНОСТ

Колкото Любовта на човека е по-голяма, толкова и мисълта му е по-обширна. Здравата мисъл иде от Светлината, която Любовта носи в себе си. Когато човек не е озарен от лъчите на Любовта, тогава Мъдростта и Истината не идват.

Щом едно същество живее в Любовта, не мислете, че е невежа, макар и да не е свършило голямо училище.

У ч и т е л я

Любовта внася просветление в съзнанието на човека. Тя показва правия път. Лъчите на Любовта проникват през привидната реалност на нещата и разкриват тяхната същина.

Само в Светлината на Любовта човек може да познае ближните си и всичко живо, което го заобикаля.

За да познаеш света, трябва да го гледаш с очите на Любовта.

Правата мисъл започва с Божията Любов. Безлюбието води към криви възгледи и разсъждения.

Ако мислите, без да любите, бих казал, че не сте от най-умните хора. Вие не мислите. Може да мисли само онзи, който люби.

Ти не можеш да разбираш нещата, ако не обичаш. Любовта води към истинското Знание.

Великата наука за Любовта включва в себе си всички други науки. Който има Любовта, може да се справи с всички положения в живота си.

Истинското Знание се придобива само в Любовта. Затова Учителя казва:

Човек трябва да учи с Любов.

Любовта е същественото нещо в живота, а другите работи идват след нея. Знанието не трябва да се отделя от Любовта. Тя усилва мисълта. Любовта носи Разумното. Тя е път към Разумността.

Само при Любовта може да има Разумен живот.

Без Любов човек не може да постигне Мъдростта и Истината. Колкото Любовта е по-голяма, толкова и Разумността е по-голяма.

Любовта води към Мъдростта. Божествената Любов е път към Знанието, условие за изучаване на Божествената Мъдрост. Защо? Да допуснем, че си безразличен към някого, не се интересуваш от него, но щом го обикнеш, интересуваш се какъв е носът му, челото му, очите му, дрехите му, какъв е животът му.

Учителя казва:

Ако се приближите при Любовта, ще придобиете такива знания, каквито не сте имали досега; ще се облечете в такава дреха, каквато само Небето може да ви даде.

Новото Знание ще дойде само за онези, които любят Господа. То ще освободи човечеството от ограниченията, в които се намира. Когото обичат и който обича, само той може да учи и да придобива Знания, Светлина. За него всичко оживява. Чрез Любовта човек добива познания за Бога и Природата.

Щом любите, Бог ще ви изпрати Учител, който да ви открие вътрешния смисъл на Любовта. Бог е говорил в миналото, говори в настоящето и ще говори в бъдещето, но само на ония, които имат Любов. Дето няма Любов, там не се чува говорът на Бога.

Имате ли огъня на Любовта, ще се ползвате от науката на Великите Учители, на Великите адепти и гении, които са завършили своето развитие. Тази наука носи Мъдрост, Блаженство и величие за човешката душа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...