Jump to content

ЛЮБОВТА ИЗКЛЮЧВА ВСЯКО НАСИЛИЕ


Recommended Posts

ЛЮБОВТА ИЗКЛЮЧВА ВСЯКО НАСИЛИЕ

Божествената Любов е закон сама за себе си.

Няма закон, който може да ограничи Любовта.

Тя е велика Сила, която не се подчинява на никакъв закон.

С каквито въжета да я свържете, тя се освобождава – всичко разтопява.

У ч и т е л я

Любовта е закон на свободни отношения. Тя изисква пълна Свобода – външна и вътрешна. Само свободният знае да люби. Всеки човек трябва да служи на Любовта по вътрешно разбиране, по Свобода.

Не търгувайте с Любовта. На никого не казвайте да направи това или онова за вас, ако ви обича. Ако някоя външна необходимост, ако законът те застави да обичаш, това не е Любов. Вие смесвате делничната любов с Безграничната.

Всяко ограничение на мислите и на чувствата на човека внася ограничение в Любовта му. Ограничава ли Любовта в себе си, човек ограничава и Бога. Рече ли да ограничи Бога в себе си, човек се натъква на големи противоречия, той влиза в стьлкновение със себе си. Любовта не търпи никакви бентове.

Не трябва да критикуваме пътищата на Любовта.

Обичате ли някого, не го учете как да ви обича. Видите ли, че някой люби, не го критикувайте. Ако хората биха се научили да не се месят в Любовта на окръжаващите, досега светът би се оправил.

В живота на Мъдростта има закони, а в живота на Любовта – методи. Какви са законите на Мъдростта, какви са законите на Любовта и къде са написани? Те са написани в човешката душа. Потърсете ги там и ще ги намерите.

В Любовта власт няма. В нея има нещо по-велико от властта. В Любовта ти трептиш за онзи човек, когото обичаш. Ти предвиждаш всичко, от което той има нужда. Аз не ви казвам как да любите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...