Jump to content

Recommended Posts

НА РАБОТА!

Бъдете готови! Слънцето на Живота изгрява. Всеки трябва да се ползва от него. Започнете да мислите, да работите и прилагате Любовта в Живота.

У ч и т е л я

Днес Разумната Природа поставя като задача на всички хора по лицето на Земята да повдигнат съзнанието си една степен нагоре, за да видят Светлината, която ги заобикаля, и се проникнат от Красотата и Чистотата на Живота.

Мнозина живеят в избите, дето Светлина не прониква. Излезте из дълбоките изби да ви погалят слънчевите лъчи и да подишате свежия въздух. Напуснете света на скърбите, сълзите и разочарованията и влезте в света на Радостта. Махнете превръзките от очите си, за да видите Красотата и Хармонията на Живота. Вие сте в последната фаза на тази култура. Всеки, който има Любов в душата си, ще има Мир в себе си, няма да се смущава от условията, но ще се намира под Великия Божи промисъл.

Животът в сегашните му условия е робство, голям затвор. Не си правете никакви илюзии, разберете положението и излезте от него. Казвам ви: излезте от този затвор!

Ако можех да плача, бих ви оплакал. Бих плакал не за вашите страдания, а за вашите заблуждения, че не знаете как да бъдете щастливи на Земята и не искате да разберете къде е щастието ви.

Всичко това, което виждате сега, ще се срути. Няма да остане нищо от сегашните закони. Такъв ще бъде свършекът на света с неговата извратеност. Ще настане нова култура, когато хората ще слушат своя ум и своето сърце и ще живеят братски. Кажете на всички, че е дошло крайно време да заживеят човешки живот на Земята. Правото е на наша страна. Общо Братство ще се създаде по целия свят.

Работете всички с Любов и Светлина, за да бъдете в съгласие с великите природни закони, и бъдете уверени, че бъдещето е ваше.

Съвременните хора се намират пред светло бъдеще. Земята коренно ще се измени. Разумното Начало е приготвило нови условия, нов свят.

За прилагане на това учение се изискват герои, а не страхливци. Това, което самата Природа ни учи, за каквото сме създадени, това за нас е важно. Нима сме създадени да ставаме жертва по бойните полета? Нима сме създадени да бъдем палачи и да бесим хората? Ни най-малко. Бог ни е създал с велика цел. Отсега нататък бъдещето е на истинската култура.

С тази нова Светлина, с тази нова наука, която имаме, ще проучим човешкото сърце, ще проучим човешкия ум, ще проучим човешката воля. От всинца ни се изискват светли умове, чисти сърца и силна воля.

Три допирни точки са ви нужни – допирна точка с Любовта, допирна точка с Мъдростта и допирна точка с Истината.

Съзнателният Живот ще дойде чрез Любовта. Светлата Интелигентност – чрез закона на Мъдростта. Силната воля и Свободата на човечеството – чрез закона на Истината. Тези са задачите, които ще реализираме в нашата програма.

Постъпвайте, както Светлината постъпва – тя ви оставя своя живот и не ви казва, че ви обича. Постъпвайте, както ябълката постъпва – тя се раздава на всички. Постъпвайте, както изворът постъпва – той се раздава на всички. Раздавайте се на всички, за да получите всичко!

Приложението на Любовта – това е работа! Новото учение изправя погрешките на миналото, изправя и допълва сегашното знание и въвежда човека в истинския, безграничния, творчески Живот, който дава всички условия за човешкото развитие.

Всичко, което ви говоря, влиза вече в Живота. Никой не може да се отклони от влиянието на моята мисъл! Тя ще произведе своя ефект. Като казвам м о я т а м и с ъ л , разбирам новата мисъл, мисълта на Живия Бог, с Когото съм свързан. Защото както Бог мисли, така и Аз мисля.

Image_106.gif
Image_107.gif

Методи Константинов (1902-1976) и Учителя

Image_108.gif

Боян Боев (1883-1963) и Учителя

Image_109.gif

Мария Тодорова (1898-1976) и Борис Николов (1900-1991)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...