Jump to content

Recommended Posts

УПРАЖНЕНИЕ

Веднъж Учителят ни даде малко упражнение:

- Навсякъде тук нареждайте с камъни разни фигури, думи изречения. Това ще ви ползва. Това ще ползва и човечеството, понеже идеите, вложени във фигурите и думите, ще работят като живи сили във вас, ще отидат да работят и в света.

Всеки един от вас може да направи това, като отиде някъде: да нареди от камъни една разумна фигура. Направете от камъни колело, окръжност и си идете. Има смисъл в това. Може да наредите от камъни един триъгълник, две успоредни линии, да наредите с камъни буквата „Л“ или думата „Любов.“ И после други ще прочетат тези думи. Вие като нареждате така камъни, за два часа ще си починете, а същевременно в себе си ще произведете промяна. Въздействате си възпитателно по този начин.

Във всяко камъче, което е захвърлено накъде, има желание да се мръдне. И като го поместите, то изпитва голяма радост. Камъкът сам не може да се мръдне. Като го поклати вятърът, или го бутне някой човек, той се радва. Големите камъни не трябва да се бутат, защото има камъни, които са поставени от Природата. Те са пунктове. Някои същества преди време са ги поставили.

Къртенето на камъни с динамит е позволено. Има места, които се съграждат, има места, които се рушат.

Хората не знаят, че може да се направи услуга на някое камъче.

Нека всички места наоколо в тези планини да бъдат пълни с разни фигури и изречения, образувани от нареждане на камъните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...