Jump to content

Recommended Posts

ЦИКЛОНЪТ

През нашия стан мина циклон. Той разкъса няколко палатки, а други събори. Мнозина побързаха да свалят палатките си, за да ги предпазят. На другия ден, след като слязохме от Молитвения връх, Учителят каза по този повод:

Снощният циклон мина 1500 метра над нас. Вие трябва да благодарите, че беше над нас, а не на нашата височина. Сега някъде става земетресение. В такова време праведните, напредналите души работят, за да изменят течението. Умът е велика сила. Праведният, като се моли, може да предотврати някои нещастия.

Казах вечерта на вятъра, който духаше: „Можеш да духаш, но въжетата на палатките няма да късаш и колците няма да изваждаш. Духай, проветрявай, но палатките не закачай.“ Човек трябва да влезе в размишление, да дойде в съгласие с известни разумни сили в Природата.

Пътят, по който вървите, е много дълъг и не може без страдание.

На тези туристи, които ни дойдоха вчера на гости, говорех на един език, по-достъпен за тях. Обяснявах им въпросите, като говорих за законите на Природата. На вас ги обяснявам, като ви говоря за съдействието на Разумните Същества. Това, което им говорих, съдържаше точно и нещо между редовете, но то остава за вас.

На някои казвам: „Ако сега трябва да ви убеждавам да вярвате в Бога, то е изгубена работа. Всеки човек се ражда с идеята за Бога.“

Каквото и да отричате, на вас се налага реалният живот. Животът не можете да отречете. Като унищожите една форма, ще се намерите в друга и последната не ще може да разрушите.

Като се върнете в другия свят, ще ви запитат за тук, ще искат от вас да дадете един отчет. Какво ще разправите за Земята, какъв отчет ще дадете?

Има някои малки неща, които и децата знаят, а философите не ги знаят. Някой философ или религиозен човек като отиде при богатия, последният едвам ще му даде нещо за бедните. Но като отиде детето и прегърне богатия, той веднага дава много.

Трябва да имате вяра, че живеем и се движим във Великото Разумно Начало.

Ако не можете да Го познаете, никого другиго не можете да познаете.

Като познаете Бога, всички други прояви ще познаете.

Ти не можеш да познаеш Напредналите Същества вън от Бога.

Казано е: „Това е живот вечен да познаете Единнаго Истиннаго Бога и Христа, Когото си проводил.“ По-рано ще познаете тях и после Напредналите Същества. Като обичате Бога, тогава ще разберете отношенията на нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...