Jump to content

06 - 02. ПИСМО НА ПЕТКО ГУМНЕРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ ГР. АЙТОС


Recommended Posts

2. ПИСМО НА ПЕТКО ГУМНЕРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ

ГР. АЙТОС

 

София, 31 Август 1912

 

Любезни брате,

По поръка на Учителя, съобщавам Ви, че редът, по който ще стават моленията през идната година, е следният:

Засега на първа ръка се определят идущите 5 петъци: 7, 14, 21, 28 Септември и 5 Октомври 1912 година. И в първия петък, 7 септември, ще се молим за ония членове от веригата, които са от София, Бургас, Търново; във втория, 14 Септември (Кръстовден), ще се молим за ония от Русе, Варна, Шумен; третия, 21 Септември — за ония от Айтос, Ямбол, Сливен; четвъртия, 28 Септември - за ония от Казанлък, Панагюрище, Пловдив и петия, 5 Октомври - за ония от Стара Загора, с. Кровеник (Севлиевско) и с. Беброво.

След 5 Октомври ще последва нова разпоредба.

Моленията ще се ограничат изключително за членовете на веригата, участвующи в събора, като в молитвата се споменават и имената им. Това споменаване на имената е задължително да стане еднаж през петъчния ден и то или сутринта между 4 и 7, или денем между 11 и 12, или же вечерта към 10 часа. Задължително е още през трите тия времена в Петъка, а именно сутринта между 4 и 7, денем между 11 и 12 и вечерта към 10 часа, да насочваме по за 2-3 минути мислите си нагоре за членовете от веригата.

Молението ще става: За да възрасти Бог Своето дело, Което Той е насадил. За вселяване на Божествената любов между братията и сестрите във веригата, на които да се даде живот и здраве, Господ да просвети умовете им, да обнови сърцата им, да укрепи душите им, да им даде сила да вършат делото Му, да задоволи Бог всичките им нужди, да ги избави от дълговете и греховете им.

След като споменем това, да пожелаем и всичко туй от себе си, Което Духът ще ни даде.

И всякой, когато се моли, пръвом ще разтваря поканата, която е получил за събора и ще прегледа инициалите в Нея, понеже там се намират емблемите на Тойзи, Който ръководи делото.

Горе изложеното имайте и знайте само за себе си. Пазете го в тайна.

За получаване настоящето, моля известете на адрес: ул. „ Опълченска " N 66, София.

С братски поздрав,

Петко Ив. Гумнеров

 

По поръка тоже на Учителя, ако от Айтоския кръжок има някой да иска да се подвизава, на такъв ще препоръчате всекипетъчно четиво по една глава от Евангелията, начиная от 1-та глава от Матей, плюс, в петъка, ограничено хранене - по малко хлебец сух с маслинки и чай или топла водица със захар вместо чая.

П. Ив. Гумнеров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...