Jump to content

06 - 07. ПИСМО НА ПЕНЮ КИРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ


Recommended Posts

7. ПИСМО НА ПЕНЮ КИРОВ ДО ГЕОРГИ КУРТЕВ

 

гр. Бургас, 10.IX.1913г.

 

Любезний брате,

Пред вид положението, в което се намира нашия народ, по благото разпореждание на небето ни се отрежда т още 7 неделни дни, начиная от 15 т. м-ц, да ги употребим за доброто на България по същия начин, както предшествующите три седмици: Пред-обедното служение на първата седмица -15. IX. 1913 г. ще бъде от 10-12 ч., а след-обедното от 3-4 ч. Втората седмица-22. IX пред-обедното от 10 до 12 ч. а след-обедното, от 10 -11 ч. през нощта. Третата седмица - 29 същи пред- обедното от 10 -12 ч., следобедното от 10 -11 ч. през нощта. Четвъртата седмица, 6. Х пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 3-4. Неделя, 13 Октомври - почивка. Петата седмица, 20 Октомври, пред-обедното от 10-12 ч. след-обедното от 10-11 ч. през нощта. Шестата седмица - 27. X пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 10-11ч. през нощта. Неделя, 3XI, почивка. Седмата седмица, 10. XI, пред-обедното от 10-12 ч., след-обедното от 10-11 часа.

За жените.

Във всичките тия определени неделни дни ще бъде преди обяд в православната църква от 7-9 часа, а след обяд, през първите четири седмици, ще се събират отЗ-4 часа на групи от по две или по три, а останалите три седмици от 10-11 часа през нощта по единично в домовете си. Ще четат псалмите по реда, определен за мъжете. Храната - също както е казано за мъжете.

Друго. Понеже мнозина от нас не са погледнали на пентаграма с подобающата сериозност и значение и са забравили, че бе казано, че или трябва да работиш за славата Божия, или, ако не работиш, той - пентаграма, има демоническа сила за разорение и погубление, та ще ни докара зло. И ето, че това се изпълни, за което някои от нас в едно или друго пострадаха, а при това пострада и народа ни.

Този знак Божий в нас, за да може да ни ползва. Когато се молим и гледаме в него, трябва да го обграждаме мислено в долните два кръга от следующите цитати:

I Кръг: „ Търсете първом Царството Божие и Неговата Правда и всичко друго ще ви се приложи. "

II Кръг: „Бог толкоз възлюби света, щото даде сина своего единародного да не погине всякой, който вярва в него, но да има живот вечен. "

И тогава ще настъпи първия кръг на пентаграма: „В изпълнение волята на Бога е силата на човешката душа. "

По такъв начин разрушителата сила на пентаграма ще се обърне за милости благословение.

Разпоредете от своя страна да съобщите на всички, които се намират в кръжока ви — готови да изпълнят в точност горното разпореждание.

Всичко това ви предавам по заповед на нашия Учител.

С мир Божи и поздрав от всички приятели тук.

Ваш духовен брат

П. Киров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...