Jump to content

Използване на слънчевата енергия


Recommended Posts

Използване на слънчевата енергия

 

Днес е 21 март. Утре е пролетното равноденствие. На общия обяд един брат попита Учителя:

 

- От 22 март почва Паневритмията. Тогава се усилва приливът на слънчева енергия, на прана. Как можем да използваме този прилив?

 

Учителя отговори:

 

- Посрещането на слънчевия изгрев, Паневритмията не са култ, те са използване на енергията, черпене на енергия от Природата.

 

По-висшите слънчеви енергии човек не може да ги използва винаги. Има методи за възприемането им. Има енергии, за които човек няма сетива и вследствие на това те остават непознати.

 

По-благоприятни условия за възприемане на слънчевата енергия има сутрин, особено преди изгрев слънце. Атмосферата и хората тогава са по-тихи и енергията се предава по един хармоничен начин. Щом Слънцето изгрее, всичко се пробужда, започва своята дейност - тогава се образуват ред Вълнения и цялата атмосфера се раздвижва.

 

Слънчевите лъчи при изгрев урегулирват нервната система.

 

*

 

Ако си по-умен, Слънцето ще те грее по-добре. Ако обичаш Бога, Слънцето ще те грее по-добре, ако не Го обичаш, Слънцето няма да те грее добре... Какво значи изразът: „Слънцето ще те грее по-добре?" Това значи, че ще бъдеш по-възприемчив към известни слънчеви енергии. Безлюбието представлява едно препятствие в това отношение.

 

За да приемем от Слънцето това, което трябва, необходимо е да имаме отношение към него не само като към физическо тяло, но и към съществата, които са там, на Слънцето, да се свържем с тяхното съзнание.

 

Ако човек в продължение на една година непрекъснато, всеки ден, посреща зазоряването и слънчевия изгрев както трябва, независимо от това, какво е времето -ясно, облачно, дъждовно, с виелица и пр. - може да стане гениален.

 

Слънчевите лъчи са живи мисли на напреднали същества. Те поддържат нашия живот. За лекуване трябва да се печеш на слънце преди обяд. Обаче във време на слънчеви бани съзнанието ти трябва да е будно. Като се печеш на слънце, трябва да се концентрираш и да мислиш, че тези лъчи са живи мисли - тогава ще се ползваш от тях. Тогава всичко отрицателно се изпъжда от теб.

 

Когато човек се пече на слънце, не трябва да заспива, защото иначе ще поглъща отрицателните енегрии.

 

Има области в пространството между Земята и Слънцето, които трансформират светлината.

 

Някой казва: „Опече ме слънцето" и бяга от него. - Че здравето ти зависи от Слънцето. Ти излизаш на обед на слънце, а трябва да използваш сутринта.

 

Като има облаци, слънчевите лъчи идат през облаците, а вие мислите, че няма слънце. Вие ще чувствате ултравиолетовите лъчи. Чрез съзнанието си ще привличате лъчите.

 

Какво значение има печенето на гръбнака на слънце? В гръбначните канали има мазнини, които се натрупват и запушват каналите, през които минават нервите. При това те притискат нервите и по тях не може да минава енергията. Това се отразява върху всички органи. Като се пече гръбнака на слънце, мазнините се стопяват, каналите се отпушват и по нервите може да тече енергията. И много болести се дължат именно на това запушване на каналите.

 

В София има дисхармонични мисли, те образуват една аура над града. От Слънцето идат правилни, ритмични, хармонични енергии, но като дойдат тук, ние им противодействаме със своите мисли. Дисхармоничните мисли имат неправилен ритъм. Слънчевите енергии, които минават през тази среда, изгубват своята ритмичност, правилните си трептения. И затова колкото на по-високо място човек приема слънчевите енергии, толкова ще ги приема по-чисти. Долу в полето не е така, защото хорските мисли нарушават ритмичността на слънчевите енергии. Последните изгубват своя първоначален ритъм. Ето защо има голяма разлика дали ще възприемеш слънчевите енергии долу, в полето, или на високо място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...