Jump to content

6.43. БРАКЪТ В ШКОЛАТА


Recommended Posts

43. БРАКЪТ В ШКОЛАТА

Задавали са ми много въпроси. Един от тях е, дали съм бил оженен. Когато след 1946 г. влезнах да работя като мозайкаджия в бригадата на Борис Николов, работех тежка физическа работа. Там имаше хора от различни съсловия. Имаше хора, отречени от обществото, или хора, които с години принадлежаха на този физически труд. Бяха ме отрупали с различни въпроси. Дали съм женен, дали съм разведен, дали имам деца. И на мен ми беше станало досадно и накрая казах, че съм женен и имам две деца в Полша. По този начин всички млъкнаха и не ме закачаха повече. Това после се разпространи навред из братството.

 

Наистина дойде една жена от Полша при Учителя, която бе дошла за мен. Случаят е следният: Тя беше любимка на моя професор и тя завърши докторат по международно право. Тази жена наистина имаше много хубави чувства към мен. Тя принадлежеше към шляхтата в Полша, високо издигната и добре поставена в обществото, знаеше много езици и искаше на всяка цена да се омъжи за мен. Казах й, че аз не принадлежа на себе си, и че образованието и издръжката си дължа на един Мъдрец. И понеже аз не обичам да проповядвам, предложих й, че ако се интересува много, може да дойде в София и да се види с този Мъдрец. И когато тя дойде в София, аз я заведох при Учителя и понеже тя знаеше добре английски, те са се разговаряли много добре насаме. Учителят се пошегува после, когато Го попитах какво е станало накрая. „Тя предлага много малка сума за теб! Ти ми струваш стократно повече." Тя е мислила, че аз съм задължен на Учителя финансово и затуй, да ме освободи от този ангажимент към Учителя, искала е да плати с пари и да ме откупи, за да отида в Полша при нея. Искаше да ме откупи с нейните лични пари от Школата и от Учителя. Аз не знаех за този неин ход. Ако бях го знаел, щях да й кажа, че това няма да стане.

 

В моят живот и около мен е имало много жени, с които съм дружил периодически. Но винаги съм търсил модул, идеологически да оправдая тези мои връзки с жените. И тази жена изигра голяма роля в моя живот. Тя издаде една моя книга на полски „В долината на розите" и искаше искрено с мен да се свърже и омъжи. Но Учителят й бе казал, че не съм за Полша, а за България, и че тук имам работа. Тя ми зададе последния си въпрос. „Искаш ла да дойдеш с мен завинаги в Полша, или не." „Мога да идвам на гости". „Щом не е завинаги, ще се разделим." И се разделихме.

 

В братството много са ме критикували за тези връзки с жените. Но те не са знаели дълбоките причини на какво се дължат. Нито имат поглед към миналото на човека, за да видят връзките между тези души, и понеже днес се намираме в епохата на Кали-Юга, никакви нови връзки не се създават. Това са старите връзки от миналото, това е ликвидация на старите връзки от близкото и далечно минало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...