Jump to content

РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ХОРАТА


Recommended Posts

РАЗСТОЯНИЕ МЕЖДУ ХОРАТА

Ако две същества, с еднакви стремежи и идеали, се докоснат, веднага ще се отблъснат. Те нямат допирна точка помежду си. Благодарение на еднородността на силите в тях, те се отблъскват и стоят на известно разстояние едно от друго. Иначе, всички тела в Природата щяха да бъдат на близки разстояния едно до друго и щяха да образуват една хомогенна маса. За да се привлекат две тела, те трябва да имат противоположни сили или стремежи помежду си. Значи в Природата съществуват два главни закона на привличане и отблъскване. Тези два закона са причина, от една страна на спор между хората, а от другата - за споразумяване и съгласие.

(посока на растене - 61).

Никога не стойте близо до хората. С други думи казано: не се приближавай до хората толкова близо, че да ги буташ.

(НОВО РАЗБИРАНЕ - 43).

Когато хората са близо, между тях става сблъскване.

(жива реч – 54).

Разстоянието между двама души трябва да бъде такова, че да става правилна обмяна между тях... Стремете се към правилна обхода, с взаимно уважение и почитание. Стойте на такова разстояние един от друг, че да не виждате лошите си черти. Докато са далеч едни от други, хората виждат само доброто в себе си. Щом се приближат повече, отколкото трябва, те не могат вече да се търпят, те виждат лошото в себе си и бягат. Пазете нужното разстояние помежду си, за да не изгубите Любовта си.

(ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 66 - изд. 1995 г.).

Когато сте много близо, става едно преплитане на вашите аури и вместо да си помогнете, вие се спъвате един друг.

(МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 07.06.1991).

Една от причините за злото в света е, че хората са дошли по-близо един до друг, отколкото трябва. С това те изменят пътя на движението си. (божественият и ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 237).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...