Jump to content

КАРАНЕ


Recommended Posts

КАРАНЕ

Скарването между двама души не е нищо друго, освен бодване с шило. Всички хора имат такива шила в себе си, с които едни други се бодат. - Силно ме бодна този човек. - Седял си при него много време. Колко време трябва да седите при човек, когото обичате? Определено е колко време трябва да седите при човек, когото обичате. Който много обича, той трябва да седи една минута; който по-малко обича - две минути; който малко обича - три минути. Който седи повече от три минути, той ще опита шилото. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 66)

Започнеш ли да ругаеш,.. ти се поддаваш на чужди, отрицателни влияния и по този начин спъваш и себе си, и ближния си. (ТРИТЕ ЖИВОТА – 9)

Хората, когато се карат, обиждат Господа в себе си. Ругаете ли се помежду си, вие ругаете Господа, Който живее у вас. (МИСЛИ ЗА ВСЕКИ ДЕН - 16.04.1991 г.)

Представете си, че имате един добър приятел, с когото сте се скарали от няколко години насам. Вие сте му казали няколко обидни думи, с което сте внесли огорчение в сърцето му. Какво трябва да направите? Ще отидете при него и ще му кажете няколко добри думи. Добрите думи ще бъдат лек за нараненото му сърце. По този начин ще загладите работата... Няма да вземете думите си назад, но ще си послужите с нови думи, по-силни от първите, с които ще заличите всичко горчиво, което сте написали в сърцето на своя приятел. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 26)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...