Jump to content

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА


Recommended Posts

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НА ЗЕМЯТА

Съвременните хора се стремят, именно, към това, да бъдат здрави, бодри, да живеят дълго време на Земята, (ВЕЧНОТО БЛАГО - 355)

Погледнете човешкия организъм и вие ще видите, че в него едновременно се извършват два процеса - живот и смърт. От една страна, силите на смъртта действат така, че турят край на всяка органична дейност, а от друга - силите на живота постоянно подновяват тази дейност. От една страна, агентите на смъртта постоянно подкопават основите на клетките, а от друга - агентите на живота постоянно поправят и подкрепват тези основи. От една страна, смъртта постоянно разрушава живите клетки в тялото, а от друга - животът постоянно ражда нови клетки, които заемат мястото на загиналите. От това следва, че смъртта е противоположен процес на живота. (НАУКА И ВЪЗПИТАНИЕ-ИЗД. 1949 г. - 32)

Животът има силата да се освобождава от лошите влияния, вмъкнати в него от известни същества или души, които неправилно са разбрали целта на живота. Те са ония малоценните, в биологичен и психологичен смисъл на думата, които понижават общия уровен на човечеството... Целта на Природата не е да увеличава и умножава органичния живот по количество, а да го развива и усъвършенства по качество. Нейният стремеж е да повиши трептенията му, да му спомогне да прояви своята вечна същина, която, според закона на Биос, може да се пренася в коя да е част на Вселената и да заема онова място и положение, което й подхожда в дадения момент. (НАУКА И ВЪЗПИТАНИЕ - 32, 33)

От чисто биологическо и научно гледище, продължителността на живота зависи от развитието на една жлеза, която се намира зад ушите в човека... Развита ли е тази жлеза у човека, той може да живее повече от 100 години. (ВЕХТОТО ПРЕМИНА - 10)

Засега на човека е позволено да живее на Земята най-много 120 години. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 42)

Младостта може да се уподоби на инволюционния процес, слизане в материята. Този процес продължава до 33 годишна възраст. От 33 години нагоре започва еволюционният процес, качване, възлизане... Значи, при сегашните условия на живот, човек живее средно 66 години. (ЖИВА РЕЧ - 148)

Силен човек е онзи, който е пестил енергиите на тялото си, който придобивал повече, а изразходвал по-малко. Ето защо от всички се изисква да прилагаме икономията в живота, да пестим благата, които ни са дадени, да не изразходваме повече, отколкото трябва. В това се заключава безсмъртието и продължителният живот. Който уравновесява сметките си, който не изразходва повече енергии, отколкото придобива във физическо, духовно и умствено отношение, той може да се радва на дълъг живот. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 34)

От начина на храненето и от живота, който човек води, може да се определи колко години неговото тяло ще му се подчинява. Това зависи и от разумността на човека. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 57)

Ако живееш 120 години, това е достатъчно. Повече от 120 години не може да се живее на Земята, няма условия за това. Като живееш 120 години, ще напуснеш тялото си, както събличаш старата си дреха. Ще съблечеш дрехата си и ще благодариш на клетките, които са работили за тебе цял живот. (НОВОТО НАЧАЛО - 42)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...