Jump to content

ВНУШЕНИЕ ОТ ДУМИ


Recommended Posts

ВНУШЕНИЕ ОТ ДУМИ

Често в умовете на хората проникват известни илюзорни мисли и внушения, които им създават ред болести и нещастия. Понякога те сами си внушават някои отрицателни мисли, а понякога отвън им внушават. В много случаи внушението почива на користолюбива почва. Оставете човека свободен, не му внушавайте какво да прави. Търговците си служат със закона на внушението, с цел да изтръгнат нещо от клиентите си. Дойде някой при тях, и те започват: „Господине, имаме великолепен плат, от такава и такава материя, струва еди-колко си”. Не, покажете плата на купувача, кажете му колко струва и ако има възможност, той ще го купи. Няма защо много да се говори. Някои търговци пък обещават на клиентите си нещо, черпят ги с кафе, с това-онова, да ги предразположат. И това е внушение. (часът на любовта - 48).

Някои хора лесно се поддават на внушение. За пример, минавате край един познат и му казвате: „Защо са пожълтели очите ти? Да не си болен?” „Не съм болен”. Той казва, че не е болен, но не се минават два деня, и заболява. Сега трябва да изправите по-грешката си. Идете при същия човек и му кажете, че е по-добре, че очите му са чисти, светли. Щом чуе тези ободрителни думи, той ще стане от леглото си и след два-три деня ще отиде на работа. (РЕАЛНОСТИ И СЕНКИ - 6).

Отивате при един човек и му казвате, че е заразен от туберкулоза. Той веднага побледнява, уплашва се и започва да плаче. (жива реч - 97).

За да внушите на човека нещо, думите, с които си служите, трябва да съдържат сила в себе си. Значи не е достатъчно да се говори за внушение, за хипнотизъм, но трябва да знаете какво представляват те, как се прилагат и т. н. Само разумният, просветеният може да си служи с внушението и хипнотизма, защото знае силата на думите и кога да си служи с тях. (сила и живот - ІІ том - изд. 2005 г. София - 391).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...