Jump to content

ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ОТРИЦАТЕЛНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ


Recommended Posts

ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ОТРИЦАТЕЛНИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ

Бог е определил строго пътя на всеки човек, Той е определил движението на неговия живот. Всеки има определена орбита на своя живот и по нея се движи. Но в тази орбита човек се намира в един независим и съвършено независим и самостоятелен живот. Всеки човек принадлежи към една слънчева система, но същевременно той е изложен на влияние. Всеки човек се влияе от същества, които са по-силни от него. Тия, последните, пък се влияят от същества, още по-силни от тях. Значи в живота на човека има едно взаимно влияние, от което човек не може да избегне. Задачата на всеки човек не е толкова да подобри живота си, колкото да го Запази. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ – 250 - изд. Сф. 1999 г.).

Често окултните ученици говорят за лоши влияния и се страхуват от тях. Има лоши влияния в света, но човек не трябва да се страхува. Като измиете ръцете си добре със сапун, всякакво лошо влияние минава. Ако и при това средство се страхувате от лошото влияние, излезте вън, на чист въздух, тръснете дрехата си няколко пъти, духнете три пъти, и лошото влияние ще изчезне… Като изтърсвате дрехата си кажете: Както прахът не остава върху дрехата ми, така и лошото влияние да не остане в душата ми. Бог живее в мене, аз изпълнявам Неговата воля, вследствие на което никакво зло не може да ме сполети. Никой не може да направи зло на онзи, който изпълнява волята Божият. Целият свят да се опълчи срещу него, пак нищо не може да му Направи. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ – 148).

За да се предпазва от лошите влияния, човек трябва да спазва закона за хигиената, закона за психическата охрана. Вечер, като си ляга, човек трябва да се огради добре: къщата си, леглото си, тялото си, както и всички удове на организма си. Това са правили хората и от най-старите времена, било с молитви, било с песни. Днес вие си лягате и казвате формулата: „Няма Любов като Божията Любов. Само Божията Любов е Любов.”. Ако Любовта е в човека, той е разрешил всички въпроси. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 231).

Силата на човека се крие в неговата симпатична нервна система. Като знаете това, не я оставайте отворена, да влизат и излизат през нея, кой как мине. Затваряйте я с девет ключа, но прекарайте през нея девет крана, да пият от тях всички жадни. Никой няма право да влиза вътре без позволение. (СЪРАЗМЕРНОСТ В ПРИРОДАТА - 220).

В душата си не бива да унищожавате никого, никога! Ще почитате всички като себе си и няма да се месите в аурата на когото и да е. И няма да позволявате друг да се меси във вашата аура. (СВЕЩЕНИ ДУМИ НА УЧИТЕЛЯ - III т. - 155).

Силата е там, да се чувстваш господар на лошите духове, да им кажеш да те слушат, това или онова да направят... Силата на човека е вътре в него, там той трябва да обърне своето внимание. Всеки от вас трябва да се заеме да контролира тия духове... Не можете да станете господар на своя живот, докато не се научите да управлявате тия духове. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - 177).

Седем стъпки има, по които трябва да вървите, преди да можете да властвате над лошите духове. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - 177).

Първото нещо, което трябва да на-правите е да се обърнете към Бога. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - 177).

Второто нещо е покаянието - преглеждане, ликвидиране на сметката... Правиш баланс, смяташ: толкова имаш да вземаш, толкова имаш да даваш, най-после остават десет хиляди дълг; не става, освен да отидеш при своите кредитори и да им се молиш - то е покаяние. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - 177).

Като сме минали двата периода на обръщане и покаяние към Христа, Той казва: „Давам ти нов кредит и те пращам пак в света да работиш.” (СИЛА И ЖИВОТ - І серия – 175).

Прощаване и спасение са две неща свързани. (СИЛА И ЖИВОТ - І серия - 178).

Четвъртата стъпка е възраждане... Възраждането е процес на цъфтене и връзване... Мислите да правите нещо, не говорете нищо; само кажете: „Господи, ела ми на помощ”. И когато вашата градина израсне и даде плодове, викайте всички ваши приятели и им кажете: „Яжте, пийте и веселете се”. Тогава Господ ще ви благослови. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - 180).

Има покаяние, прощение, спасение, възраждане и ново раждане - петото. В новото раждане човек се освобождава от кармичния закон на причините и последствията; вие сте тогава свободни граждани, господари, никой не може да властва над вас. Само в тази пета стъпка можете да господарувате над лошите духове. Трябва да минете през тия четири стъпки и тогава ще бъде пълни господари на своето положение. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - 178).

Ако искате и вие да се запазите от влиянието на лошите мисли и чувства, оградете се... Няма по-здрава ограда от положителните мисли и чувства на човека. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 214).

Вие не можете да бъдете господари на водата, ако не завладеете духовете на водата; не можете да бъдете господари на въздуха, ако не завладеете духовете на въздуха... Христос ни дава един закон, по който трябва да действам: първото нещо е да бъдем чисти и тогава да се обърнем към Него. (СИЛА И ЖИВОТ - I серия - 180).

Бог е поставил една мрежа между хората, една предпазителна мрежа. Тя е около човека и го пази от опасности, от лоши духове, даже и от болест. От всичко ни пази тя. Тази предпазителна мрежа е доброто, Любовта, връзката с Бога. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - III т. - 268).

За да върви напред, човек трябва да бъде свързан с абсолютната, с разумната среда. (ЖИВА РЕЧ – 142).

Трябва да бъдете смели, от нищо да не се безпокоите. (ЧЕШРИТЕ КРЪГА - 231).

Бог разполага с хиляди методи, чрез които може да помогне на всеки човек. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 231).

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...