Jump to content

ЦВЛУВАНЕ - КОЛКО ПЪТИ ДА ЦЕЛУВАМЕ


Recommended Posts

КОЛКО ПЪТИ ДА ЦЕЛУВАМЕ

По колко пъти на ден човек трябва да целува? - По един път. Повече от един път не се позволява. (ОПРЕДЕЛЕНИ ДВИЖЕНИЯ - 79)

Когато често се целуват, хората се развалят. Еднообразието в целувките убива и разваля човека. Не целувай всякога с едно и също чувство. Колкото пъти целунеш човека, толкова пъти трябва да внесеш в душата му нещо ново. Каквото внесеш в човека, трябва да е ценно като диамант. Ако с целувката си не можеш да внесеш нещо ценно в душата на човека, не го целувай. Не можеш ли да внесеш ценното, ще оцапаш душата му. Никой няма право да цапа! (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 251)

Някои казват: „Ама аз изгубих любовта си”. Жената се оплаква на мъжа си: „Едно време, докато бях млада, ти ме обикаляше, целуваше ме, а сега не ме поглеждаш”. Ами че така и детето може да каже: „Едно време майка ми ме държеше на ръцете си, а сега ме остави на краката си да ходя”. Ами че кое е естественото положение? Жената да благодари, че не я целува вече мъжът й; и мъжът да благодари, че не го целува вече жена му. Ами че ако те целува още, той е апаш. Щом те целува, ти ще дадеш нещо. Той те целуне, каже: „Милинка, ти ще идеш при баща си, той е богат, ще му кажеш, че Великден идва, нека си развърже кесията. Колко си хубава, гълъбче!” И гълъбчето отива при баща си, целува го. „Татко!” - И тя иска нещо. Бащата казва: „Колко е добра дъщеря ми!” Питам сега: Това любов ли е? Ние сами себе си лъжем. Често аз разглеждам човешкия живот. Срещам понякога мъж и жена се целуват на улицата. Казвам: Защо се целуват? При баща й ли я праща? Той иска нещо от нея. Когато видя, че тази целувка е чиста, мене ми е приятно и казвам: Ето двама души, които могат да живеят по Бога. А като погледна други, казвам: Далеч са още те. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА – изд. „Фотинов” София - 401)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...