Jump to content

КЪМ ЕПОХАТА НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

КЪМ ЕПОХАТА НА ЛЮБОВТА

Старият порядък заминава. Старите разбирания си отиват. Ново нещо иде в света. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 121)

Съвременното човечество се намира вече пред новата епоха на живота. Новата епоха се заключава в познаване на Бога. Познаване на Бога подразбира познаване на Любовта, придобиване на знание и свобода. (ЧАСЪТ НА ЛЮБОВТА - 39)

В света всичко трябва да се измени. Никой народ не трябва да изнасилва друг народ, никое общество не трябва да изнасилва друго общества и никой човек не трябва да изнасилва друг човек, а всички трябва да живеят в този велик закон на Любовта. (НОВОТО ЧОВЕЧЕСТВО - 24)

Земята излиза от 13-та сфера, в която е била досега - сфера на изпитания и страдания, на нещастия и мъчнотии. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 17)

Сега на Земята настава нова епоха... От Слънцето иде една нова вълна... Тази вълна, която сега иде, засяга човешките мозъци. (НОВОТО ЧОВЕЧЕСТВО - 9)

След тази култура, която е култура на петата раса, ще дойде културата на шестата раса, културата на чувствата, на сърцето, която е една от възвишените култури. В тази култура и сърцето, и умът ще могат правилно да се развиват. (ДОБРИ НАВИЦИ - 202)

Културата е резултат на усилията, които възвишените същества правят. Те работят върху умовете на хората, като внасят светлина в тях. Същевременно те внасят в сърцата им възвишени подтици, благородни желания и чувства. (МЕТОДИ ЗА САМО ВЪЗПИТАНИЕ - 202)

Новото учение е учение за Любовта - Божествената Любов, която иде не от корема на човека, но от главата, от центъра. Туй, новото, иде от съзнанието на Възвишените същества, които изпращат тия течения не в нашия стомах, но в нашата глава... Любовта трябва да изтича от главата. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - изд. 1998 г. София - 619)

Възвишените същества от невидимия свят, които са завършили своята еволюция, търсят съработници в новата култура - хора с чисти сърца и светли умове. (ВЛИЗАНЕ - 114)

Време е вече хората да приемат любовта и да влязат в новия живот. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 17)

От всички краища на Земята добрите хора трябва да си подадат ръка, да се обединят в името на Божията Любов, Мъдрост и Истина и да внесат между хората новата култура, с всички Нейни блага И Придобивки. (ВЛИЗАНЕ - 118)

Иде нова епоха в света, която пресява хората. Това е епохата на Любовта, която внася свободни, разумни отношения между хората. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 138)

Всичко, което идва, това е Божията Любов, която ще тури ред и порядък между хората. Редът и порядъкът ще дойдат и хората за в бъдеще, може би след един кратък период, ще се опознаят и ще живеят в братство. Тези идеи за братството ще дойдат и тогава управляващите ще бъдат много умни хора. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - 183)

Като дойде новата култура, ще подеме само ония, които са готови за нея. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 246)

Бог е създал вече новата епоха, но ние трябва съзнателно да влезем в нея и да я възприемем (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ – 45)

Аз говоря за новия живот, който сега иде. Той ще дойде чрез новата любов, която влиза вече в света. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 14)

Само любовта е в състояние да оправи света и да примири всички противоречия в живота. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 187)

Какво се иска от съвременните хора? Да бъдат здрави, да мислят, чувстват и действат право, да станат служители на Бога и носители на новата култура - културата на Любовта. (СЪБУЖДАНЕ – 171)

За да се измени светът, от всички хора се иска съзнателна, вътрешна работа. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 187)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...