Jump to content

КАКВОТО ОБИЧАШ


Recommended Posts

КАКВОТО ОБИЧАШ

Ако обичаш крадец, тази слабост ще се яви и в тебе. Всеки недъг, всяка болест се предава от човек на човек... Ако сте силни, никакво външно влияние на любовта няма да ви засегне. Ако не сте силни, и най-слабите недъзи ще ви повлияят. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 151)

Лошите хора са пробити грънци. Каквото благословение и да им дадеш, то ще изтече навън. Ти не можеш да обичаш лошия човек. Ако го обичаш, той ще стане по-лош. Ако му дадеш пари, той ще стане по-лош. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ – изд. 1999 г. София – 489)

Защо се мъчи човек? - Защото не обича мъчението. Като го обикне, то го освобождава. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА – 7)

Скръб имам, тежко ми е. – Изпъди скръбта навън. - Не мога. - Скръбта е по-голяма майсторка от мъчението. Като хване човека, лесно не го пуща. Ако се опита да я изпъди, тя още повече се закрепва. Тя ще отскубне част от сърцето на човека, но няма да излезе. - Как да се освободя от нея? - Като я обикнеш... Ако не можеш да я обикнеш, приложи втория цяр - да извикаш радостта и да я поставиш на същото място, заедно със скръбта. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 7)

Ако някой обикне едно животно, като човек, то непременно ще умре. Едно животно не може да издържи вибрациите на Висшата Любов. Ако един ангел обикне човека по ангелски начин, т. е. с вибрациите на Ангелската Любов, този човек непременно ще умре... Затова, именно, ангелите не идват често на Земята, за да не причиняват смърт на хората. Ако трябва да дойдат, те се обличат в човешка форма, за да не причиняват страдания на хората... Когато Бог ни обича, Той изразява Своята Любов чрез някои от нашите близки: чрез майка ни, или чрез баща ни, или чрез сестра ни, или чрез брат ни - изобщо чрез някое лице, подобно на нас. Дойдем ли до положението, направо да приемаме Божията Любов, ние ще се разтопим, ще изгорим и ще се слеем с Бога. Целта на Бога, обаче, не е сливането с него. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ - над. 1929 г. София – 63, 64)

Когато хората не си противодействат в желанията, те се обичат. Щом си противодействат, те не се обичат. (ПРОСВЕТЕНО СЪЗНАНИЕ – 17)

Като обичаш някого, търпиш всичко и каквото прави, не го обвиняваш в нищо. Ако не го обичаш, ще бъдеш недоволен от постъпката му и ще го критикуваш. (СЪБУЖДАНЕ - 277)

Всяко нещо, което човек не обича, се качва на гърба му. Щом го обикне или се примири с него, то пада от гърба му. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 7)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...