Към съдържанието

  • Log In with Google      Вход   
  • Регистрация


                       


ИЗБРАНИ ПИСМА ДО ЕЛЕНА И КОНСТАНТИН ИЛАРИОНОВИ*


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Hristo Vatev

Hristo Vatev

    Administrator

  • Усърден работник
  • 3561 Мнения:
  • Отговорете на въпроса:1864

Публикувано 25 декември 2012 - 01:20

ИЗБРАНИ ПИСМА ДО ЕЛЕНА И КОНСТАНТИН ИЛАРИОНОВИ*

Варна, 8 февруари 1907 г.

Любезни К. Иларионов,

Получих двете писма. Мисля да се побавя тука за няколко време. Като уредя някои работи висящи, ще видя закъде трябва да се отправя. Тук времето засега е приятно, но се вижда да стане наскоро една малка промяна.
Вий засега сте добре и може да горите по-малко дърва. Желая да имате по-голяма топлина отвътре и тогава всичко ще върви по своя Божествен път. Вътрешният мир, душевното спокойствие, яснотата на мислите, подемът на духа са потребни винаги в живота. Като се подчинявате на вътрешното ръководство на Божия дух, Той ще ви ръководи и осветлява, и ще прави живота ви приятен и пълен със смисъл. Защото няма по-добро от това да слугува човек на Бога и да върши Неговата добра воля. Вий всякога сте се оказвали готови да струвате доброто. Обсъждайте нещата, преценявайте ги и тогава ги вършете.

Моят поздрав на Елена и на всички приятели по име. Вярвам да се намирате на позициите си и да давате отпор; ако ви смущават много, турете ги на работа, накъдето се окаже нужда. Приемете моя сърдечен поздрав.
П. К. Дънов


Елена Иларионова (1878-1946) и Константин Иларионов (1868-1929) - ученици на Учителя от Велико Търново, ръководители на Бялото Братство в града (бел. ред.)

1 август 1907 г.

Тръгнете на 12.VIII. за Варна.

В плика са сложени още три покани за събора във Варна със същия текст - за Мария Казакова, за Анастас Бойнов и за Елена Иларинова.

Плик от 1907 г, адресиран до Константин Иларионов:

Веригата ще се срещне във Варна на 14 Август.
Очаквам ви.
Подпис

Facebook коментари
0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни