Jump to content

ЗАДЪРЖАНЕ


Recommended Posts

ЗАДЪРЖАНЕ

Задържането на въздуха трябва да става винаги при пълни гърди и никога при празни. Това правило важи както в здравословно отношение, така и в психично. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕЕШКАТА ДУША - III том - 408).

Ако въздухът сега влиза в дробовете, не става съединение. Много хора не чакат да стане съединение. Че водородът и кислородът да се съединят, да ги извадят навън. Щом се образува съединение, тогава да излезе въздухът. Неправилното дишане става, че щом искат кислородът и водородът да се съединят, да направят любовна работа, а ти (ги) изпъждаш. Който ги изпъжда, той заболява от охтика. Всичките охтичави хора губят Любовта. Всички страдате от въздуха. Спъвате Божествената любов във въздуха. (божественият ИМПУЛС - 701).

Няма по-голямо благословение за човека - да диша бавно и да задържа въздуха в дробовете си, докато приеме жизнената сила, т. е. праната, която носи в себе си. Докато не усетите тази сила в себе си, не изпущайте въздуха навън. Докато дробовете не се надуят като мех и не разширят гръдния кош, не трябва да изпущате въздуха навън... Поемете въздух, напълнете дробовете си и не го изпущайте, докато не ви даде благото, което носи в себе си. (Възможности за щастие - 117).

Колкото повече човек задържа въздуха в дробовете си, толкова повече енергия приема от него. Като диша човек така и нечистият въздух няма да му се отрази зле. - Защо? По-малко въздух ще поема, а с това по-малко прах и нечистотии. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 122).

Като поемате въздух в дробовете си и го задържате известно време, ще усетите едно задушаване, но това именно, показва, че имате полза от упражнението. (добри навици - 285).

Поемете дълбоко въздух и го задръжте 30 ÷ 60 секунди и бавно го изпущайте. Започнете да задържате въздуха от 10 секунди и постепенно да стигнете до една минута. (съразмерност в природата - 118).

Който не е упражнен в дълбоко дишане, нека задържа въздуха до две-три секунди и всеки ден да увеличава задържането с една секунда. Като увеличава задържането на въздуха с по една секунда, в продължение на един месец, човек ще задържа въздуха до 30 секунди. (божественият и човешкият свят - 385).

Колкото повече време човек задържа въздуха в дробовете си, толкова е по-силен. Ако човек иска да знае колко е силата му, нека проследи по часовник продължителността на задържането на въздуха в дробовете си. От това зависи и успехът на неговите предприятия. (просветено съзнание - 215).

Задържайте въздуха дълго време в дробовете си, за да калите нервната система, да не се влияете и дразните от това, което виждате в живота. (възможности за щастие - 123).

Ще дишате дълбоко, ще задържате въздуха дълго време в дробовете си с любов. (възможности за щастие - 129).

Иска ли да регулира кръвообращението си, човек трябва да поема дълбоко въздуха, да го задържа известно време в дробовете си и после бавно да го изкара навън. (посока на pacтeнe - 130).

Не мислете, че е невъзможно да задържите дишането си половин час и повече. Това е невъзможно да стане изведнъж, но е възможно постепенно. Човек трябва да започне да задържа въздуха в дробовете си от 20 секунди и всеки ден да увеличава по няколко секунди. Постигне ли това, човек лесно ще се справи с мъчнотиите и противоречията си... Който може да задържа въздуха в дробовете си половин час, той е богат човек. Богатството само иде при него. Този човек е господар на условията. Той сам отваря и затваря вратите на своя живот. (просветено съзнание - 223).

Ако човек изпадне в положение да мисли само за себе си, той е дал път на животинското в своя живот. Човек трябва да живее за Бога и да умира за Бога. Дойде ли до това съзнание, той е придобил изкуството да диша правилно, да задържа въздуха в дробовете си дълго време - най-малко половин час. Този човек е господар на тялото си. Той влиза и излиза свободно от него и се разхожда из пространството. (просветено съзнание - 223).

Колкото по-дълго време задържате въздуха в дробовете си, толкова по-далеч можете да отидете на разходка извън Земята. (просветено съзнание - 215)

Ако срещна хора, които могат да задържат въздуха в дробовете си до половин час, аз съм готов да ги заведа на Луната. Досега не съм срещнал подобни хора. Някои имат малки постижения в това направление. Те задържат въздуха едва до три минути, остават им още 27 минути. (просветено съзнание - 220).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...