Jump to content

ДИШАЙ БАВНО


Recommended Posts

ДИШАЙ БАВНО

Трябва да обръщате внимание и на дишането. Бързото дишане, силното запъхтяване не се препоръчват. (работа на ПРИРОДАТА - 220).

Бързото и повърхностно дишане е опасно за организма. То води към различни болести. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 392).

Бързото дишане е нездравословно. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 114).

Съвременните хора дишат бързо и повърхностно, в една минута правят 20 вдишки. Значи в една минута те взимат 20 въздушни обяда. Това е извънредно много. (божественият и човешкият свят - 401).

Някой диша бързо като че неприятел го гони. С бързане работите не стават. (божественият и човешкият свят - 484).

Болният обикновено диша бързо. Животните също дишат бързо. (РАБОТА НА природата - 268).

Съвременните хора вдишват и издишват по 20 пъти в минута. Това е бързо дишане. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 115).

Който диша бързо, той се изтощава бързо и не може да свърши започнатата работа до край. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАС-ТИЕ - 114).

Нервните хора дишат бързо. (вечното БЛАГО - 283).

При бързото дишане окисляването на кръвта става бързо, поради което част от нея не може да се пречисти. Тази е причината, дето много хора имат повече нечиста, венозна кръв в организма си, отколкото чиста. При бързото окисляване на кръвта горението в организма става неправилно, вследствие на което една част от горителните материали не могат да изгорят и се натрупват във вид на утайки по артериите и вените. (възможности за щастие - 115).

Който диша бързо, има слаба воля... Който иска да усили волята си, трябва да диша бавно. Силната воля е в състояние да регулира дишането, да го направи нормално. (възможности за щастие -115).

Бързото, неправилно дишане на хората показва, че те бързат във всичко. (лъчи на живота - 348).

Като дишаш, бавно ще приемаш въздуха и бавно ще го изпущаш. Както влиза въздухът, така трябва и да излиза. (опорни точки на живота - 100).

Аз не препоръчвам бързото дишане, но медленото, плавното дишане. И когато си лягате, и когато ставате, ще си внушавате, че дишате медлено. (мок – ІІІ г. - 8 беседа - 131).

Ще дишаш нито много бързо, нито много бавно. Дишането у всеки човек е различно. То се определя от степента на неговото развитие. (работа на природата - 288).

При нормално дишане, което става тихо, спокойно, без шум, човек изпитва приятност и разположение. (вечното благо - 283).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...