Jump to content

5. ПРОБУДЕНИТЕ ДУШИ И ЗАКОНЪТ ЗА ХАРМОНИЯТА


Recommended Posts

5. ПРОБУДЕНИТЕ ДУШИ И ЗАКОНЪТ ЗА ХАРМОНИЯТА

РАЗУМНО СЛУЖЕНЕ . Беседа от Учителя ,държана на 25 август 1921 г. - В: Беседи , обяснения и упътвания от Учителя . Дадени на учениците от Всемирното Бяло братство , при срещата им в гр. Търново , през лятото 1921 г. [София . 1921]. с. 303-305

„Аз искам да ви изведа из затворите, разбирате ли, да ви изведа из онези кауши. Ще изпращате мисли на всички, на които съзнанието е пробудено. Ще се стараете да влезете в свръзка с всички ваши братя, на които съзнанието е пробудено. Законът е един и същ. Щом съзнанието на човека, до когото се изпраща мисълта е будно, той е веднага в съобщение с вас. Място и пространство няма за пробудените души-съобщението става моментално . Ако ви дойдат мрачни мисли, изпитания, считайте, че това е една велика привилегия. Ще се изправите пред Господа и ще кажете: „Господи, благодаря Ти за тази велика привилегия, с която днес си ме удостоил." Тъй кажете на това съзнание. Може би ще срещнете малко съпротивление и мъчнотии, но след това мъчнотиите ще изчезнат, вие ще почнете да се топите, да се топите, и постепенно ще ви олекне. Законът е верен и тия цветенца ще почнат да израстват. Ще имате най-малко 65% печалба."

„ И тъй , нашата душа ще се научи как да се облича в астралния свят - с астралното си тяло , в умствения свят - с умственото си тяло , в духовния свят - с духовното си тяло , а като влезе в рая - със свое о божествено тяло . В оня свят на хармонията няма да ви познаят, ако сте със сегашните си тела. Тъй ще си мените костюмите, и като ви срещне някой, ако той не разбира законите на хармонията, даже няма да подозира, че това сте вие, няма да ви познае. И в другия свят, за да се познаем, трябва да бъдем всички в закона на хармонията.

Тъй ще гледате да държите вашите мозъци в изправно състояние. Всички мисли, които ви обезпокояват, гледайте да ги използувате."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...