Jump to content

Закон за постижения


Recommended Posts

Закон за постижения

В частен разговор с един брат Учителя изказа следните мисли върху Любовта:

 

- Като дойде истинската майка - Любовта, идат всички постижения. Като дойде тя, всичко става. За да има постижения, изисква се Любов - тя е силата. Не можеш да постигнеш нещо, ако нямаш Любов, и да постигнеш, ще го изгубиш.

 

В онзи свят, в който отивате, искат да бъдете подготвени. Ще отидете като ученици, които са завършили отделенията, за да учите по-нататък. Но ако не сте подготвени, ще ви върнат назад. Те са толкова благородни, може да ви оставят като слушатели, но вие ще кажете: „Не разбирам" - и тогава те ще ви върнат пак на Земята.

 

Вън от Любовта има само терзание и мъчение. Всички други учения, с които се храни човек, приличат на мухлясал хляб.

 

Любовта е светлина, която излиза от Бога. Тя не е нещо, което може да се складира. Като слиза, като минава през тебе, в същия момент трябва да я изявиш.

 

Любовта е път, тя води към всички постижения, за които човешката душа копнее. За Любовта няма мъчни работи. Но всяко нещо, направено без Любов, е осъдено на смърт и разрушение. В Любовта е Бог. А там, дето е Бог, всичко може да стане.

 

Същественото е Любовта - Любовта към Бога!

 

Идва при мен един брат и ми казва: „Условията, при които живея, са лоши. Казвам му: „При условията, в които живееш, никой не може да ти помогне, защото не обичаш!" Той трябва да обича, за да стане една обмяна. Някой казва: „Нямам условия". Нямаш условия - значи не обичаш. Имаш условия - значи обичаш. Върви ми в живота - обичам. Не ми върви в живота - не обичам. Ще обичаш, и условията ще се подобрят. Вие всеки ден може да проверявате това и в най-малките неща.

 

Без Любовта светът не може да се оправи.

 

Ако работите ви не се нареждат, приложете Любовта. Ако сте болни, приложете Любовта. Ако страдате, приложете Любовта. Ако не вложите Божията Любов в своята работа, няма да имате никакъв успех, тя няма да даде никакви плодове.

 

Ако не приложите Любовта, идват страданията.

 

Обичаш някого, защо - не знаеш. Не можеш да знаеш. Просто даден факт. Някой не обича, защото е беден, няма с какво да гощава. А когато обича, значи е богат, има с какво да гощава.

 

Трябва да имате Любов, при която да не погрознявате, да ставате все по-красиви и по-красиви.

 

Ти обичаш добрия, защото можеш да станеш добър.

 

Човек обича и е свободен да обича. Човек не обича и е свободен да не обича. Но ще си носи последствията.

 

Силата се добива чрез Любовта. Единственото нещо, което ни дава сила, е Любовта. Любовта е най-силното оръжие, на което може да разчитате. Новото учение тепърва има да го изучавате. Старото сте го изучили вече. Отивате на екскурзия, бръкнете в джоба, извадите кибрит - можете да накладете огън - има на какво да уповавате. Но ако нямате кибрит, няма на какво да уповавате.

 

Любовта и вярата ви трябва да имат приложение. Любовта изгражда правилните отношения между хората, тя е, която създава истинските връзки. Няма друг закон, който да сближава хората. Ако искаш да имаш правилни отношения с тях, трябва да приложиш Любов и Мъдрост.

 

Ако любиш, престижът ти се повдига, ако не любиш, ще го изгубиш.

 

Да обичаш - то е най-голямото богатство, това е повече от всички съкровища на света!

 

Христос при всички престъпления на света не се поколеба в любовта си към човечеството.

 

Когато обичаш, Бог е доволен, защото правиш това, което Той прави. Като обичаш, ти се стараеш да правиш онова, което Той желае.

 

Ти обичаш, за да се прослави Бог.

 

Ти обичаш, за да се прояви Бог чрез тебе.

 

Когато обичаш, цялото Небе се радва, че вършиш Божията Воля.

 

*

 

Хората са механизирали света. Те, са напуснали Божествения порядък и са дошли до света на техниката.

 

*

 

Само през вратата на Любовта може да се влезе при Бога.

 

Само през вратата на Любовта може да се влезе в Царството Божие. Но не тази преходна, човешка любов, която днес я има, утре я няма, а Любовта към Бога.

 

Като обичаме, Бог ще ни се отплати.

 

В бъдеще човешкият организъм ще се измени и човек ще диша етер. Как ще се образуват бъдещите органи за дишане на етер? Който обича, вече изработва тези органи. Човек ще диша етер чрез симпатичната нервна система.

 

Когато човекът на Любовта влезе в едно събрание, в едно общество, той може да повлияе на всички присъстващи, като почувствуват трептенията на неговата душа и те започват да проявяват Любовта. Когато един такъв човек влезе в един дом, щастието протича в него. Всички търсят човека, който проявява Любовта.

 

Това е любов - да желаеш на другите онова, което желаеш на себе си.

 

В Любовта благото на всички хора е наше благо и нашето благо е благо на всички.

 

Колко е красиво и приятно да стоиш край огъня и да се топлиш. Ако се отдалечиш, ще почувстваш студ. Човекът на Любовта, човекът който обича, е като този огън.

 

На Божественото тяло трябват материали, с които да работи. Онези, които те обичат, те дават тия материали..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...